Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
CanevaWorld Resort

Pretpark reageert voor het eerst op bizar ongeluk met monorail

26-08-2019, 21.26 uur

Het Italiaanse pretpark Movieland heeft vandaag voor het eerst gereageerd op een bizar ongeluk dat zondagmiddag plaatsvond. Toen stortte een monorailbaan in, waardoor twee karretjes met zeven passagiers op de grond terechtkwamen. In een persverklaring meldt het management nu dat de attractie was goedgekeurd door veiligheidsinstanties.

"We willen benadrukken dat alle attracties in het park, inclusief deze, regelmatig onderworpen worden aan strenge veiligheidsinspecties en jaarlijkse keuringen", staat in het bericht dat aan de media verstuurd werd.

De toestand van de slachtoffers - vijf volwassen en twee kinderen - zou niet kritiek zijn. "We hebben nauw contact met de betrokkenen." De oorzaak van het ongeval staat nog niet vast. "We werken samen met de verantwoordelijke autoriteiten. Op dit moment hebben we niet meer informatie."

Speculeren
Toch kon directeur Fabio Amicabile het niet laten om te speculeren toen hij vandaag geïnterviewd werd door de regionale tv-zender TeleArena. "We proberen te achterhalen of dit incident ons aangerekend kan worden", vertelde hij. "Dan hoor ik dat sommige ooggetuigen zeggen dat de passagiers uit de karretjes leunden. Dat is niet toegestaan. Maar ik weet het niet, ik wacht de onderzoeksresultaten af."

Verder laat Movieland weten dat het park gewoon geopend is, met uitzondering van de attractie waarbij het gisteren fout ging. "Alle shows en attracties zijn operationeel, behalve Back to the Backstage."

Meer CanevaWorld Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be