Historischer Freizeitpark Ittertal

Nederlandse videomakers ontdekken verlaten pretpark in Duitsland

26-08-2019, 16.33 uur | Reacties

Nederlandse youtubers hebben onlangs ingebroken bij een verlaten pretpark in Duitsland. Davey Podrabsky bracht samen met twee vrienden een bezoek aan Historischer Freizeitpark Ittertal, dat sinds eind 2018 gesloten is. "Binnenkomen was niet moeilijk, er zit een groot gat in het hek", vertelt hij aan Looopings.

Eenmaal binnen ontdekten de videomakers dat enkele attracties nog gewoon werkten. Zo lukte het om een zweefmolen aan te zetten. Verder maakte het drietal een wandeling langs oude sprookjestaferelen, grijpautomaten en speeltoestellen. Ook namen ze een kijkje bij een overdekt speelparadijs, een restaurant en een opslagruimte - allemaal zonder betrapt te worden.


ZIE OOK: Youtubers verwijderen video van inbraak Avonturenpark Hellendoorn

Freizeitpark Ittertal ligt in de West-Duitse stad Solingen, op zo'n honderd kilometer rijden van Roermond. Eigenaar Bruno Schmelter heeft jarenlang geprobeerd om het park te verkopen, zonder succes. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er met het terrein gaat gebeuren.

Videoreportage
Podrabsky is niet de eerste youtuber die het verlaten attractiepark in beeld brengt, maar hij zorgde wel voor de meest uitgebreide videoreportage. Het tien minuten durende filmpje is te zien op YouTube-kanaal Urbex Explore.ZIE OOK: Man gaat naakt van glijbaan in verlaten pretpark

Reacties