Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
CanevaWorld Resort

Monorail ingestort in Italiaans pretpark: zeven gewonden

25-08-2019, 23.59 uur

Bij een absurd ongeluk in een Italiaans pretpark zijn zondagmiddag zeven bezoekers gewond geraakt. In attractiepark Movieland stortte plotseling een deel van een drie meter hoge monorailbaan in elkaar. Daardoor vielen twee karretjes met passagiers naar beneden.

Het ongeluk vond rond 17.15 uur plaats bij de attractie Back to the Backstage. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, melden Italiaanse media. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Op beelden van het regionale brandweerkorps is te zien hoe de monorailtreinen op de grond zijn beland. De rail is op één plek afgebroken. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident. Het parkmanagement heeft nog geen verklaring gegeven.

Gardaland
Movieland is onderdeel van CanevaWorld Resort, gelegen aan het Gardameer. Het pretpark ligt op een steenworp afstand van de bekendere bestemming Gardaland.



Meer CanevaWorld Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be