Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Ruim 10.000 bezoekers bij muziekfestival in Bobbejaanland

24-08-2019, 22.08 uur

Bobbejaanland heeft een drukke dag beleefd dankzij het organiseren van een muziekfestival. In het Vlaamse attractiepark vond zaterdag de derde editie van Yesterdayland plaats, met optredens van artiesten uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Volgens ingewijden bracht het evenement ruim 10.000 mensen op de been.

Aanwezigen konden kijken naar onder meer Peter Koelewijn, Corry Konings, Lee Towers, Paul Young, de Bellamy Brothers, Mai Tai, The Trammps en Sister Sledge. Het retrofeest duurde tot 23.00 uur.

Kaarten waren in de voorverkoop verkrijgbaar voor 48 euro. Ter plekke betaalden bezoekers 60 euro om binnen te komen. Bij de attracties bleef het rustig. Er stonden nauwelijks wachtrijen voor de achtbanen.

Weer
"Yesterdayland kent een overrompelend succes", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "Deze derde editie doet het wederom beter dan vorig jaar, mede dankzij de mooie line-up, het uitgebreide festivalterrein en het fantastische weer." De voorlichtster mag het bezoekersaantal niet officieel bevestigen.

Op social media klinkt ook kritiek. Zo bleven beloofde maatregelen tegen de hitte uit en waren de toiletten moeilijk vindbaar. Door vertragingen in het programma kon de afsluitende act Sister Sledge welgeteld één hit spelen.

Roots
Bobbejaanland heeft muzikale roots. Het park werd in 1961 opgericht door volkszanger Bobbejaan Schoepen, die decennialang optredens gaf in zijn park. Hij overleed in 2010.Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be