Alton Towers Resort

Pretpark test robot die drankjes bezorgt

24-08-2019, 15:28 uur | Reacties

Het Engelse pretpark Alton Towers test een nieuwe robot van Coca-Cola. Het voertuig, dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, haalt drankjes op bij een distributiecentrum om ze vervolgens te bezorgen bij de diverse horecapunten in het park.

Het technologische hart van de robot is ontwikkeld door TeleRetail, dat zich specialiseert in vervoersoplossingen. De robot beschikt over een navigatiesysteem en geavanceerde sensoren. Zo stellen lasers de afstand tot bezoekers en obstakels vast, om veilig door het attractiepark te kunnen rijden.


ZIE OOK: Legoland bezorgt ijsjes met drone

Het gaat vooralsnog om een vrij klein karretje dat snelheden haalt van bijna 5 kilometer per uur, met een bereik van vijftig kilometer. De technologie kan in de toekomst worden opgeschaald naar grotere voertuigen.

Wachtrij
Als de pilot succesvol verloopt, ziet Alton Towers meer mogelijkheden. Wie dorst krijgt in een wachtrij kan straks wellicht via zijn of haar telefoon een drankje bestellen. Dat zet een robot vervolgens klaar bij de uitgang van de betreffende attractie. Ook zouden robots de roomservice in de hotels van het resort kunnen verzorgen.

Zusterpark Legoland Windsor experimenteerde onlangs al met een drone die ijsjes kan bezorgen aan bezoekers.

ZIE OOK: Efteling haalt reclame voor Coca-Cola weg na klacht

Reacties