Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Pretpark test robot die drankjes bezorgt

24-08-2019, 15.28 uur

Het Engelse pretpark Alton Towers test een nieuwe robot van Coca-Cola. Het voertuig, dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, haalt drankjes op bij een distributiecentrum om ze vervolgens te bezorgen bij de diverse horecapunten in het park.

Het technologische hart van de robot is ontwikkeld door TeleRetail, dat zich specialiseert in vervoersoplossingen. De robot beschikt over een navigatiesysteem en geavanceerde sensoren. Zo stellen lasers de afstand tot bezoekers en obstakels vast, om veilig door het attractiepark te kunnen rijden.

Het gaat vooralsnog om een vrij klein karretje dat snelheden haalt van bijna 5 kilometer per uur, met een bereik van 50 kilometer. De technologie kan in de toekomst worden opgeschaald naar grotere voertuigen.

Wachtrij
Als de pilot succesvol verloopt, ziet Alton Towers meer mogelijkheden. Wie dorst krijgt in een wachtrij kan straks wellicht via zijn of haar telefoon een drankje bestellen. Dat zet een robot vervolgens klaar bij de uitgang van de betreffende attractie. Ook zouden robots de roomservice in de hotels van het resort kunnen verzorgen.

Zusterpark Legoland Windsor experimenteerde onlangs al met een drone die ijsjes kan bezorgen aan bezoekers.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be