Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Zes gewonden doordat kermisattractie abrupt stopt

23-08-2019, 17.32 uur

Op een kermis in Roses, in het noorden van Spanje, zijn vorige week zes mensen gewond geraakt. Ze zaten in de Disco Laser, een centrifuge-achtige attractie die snel ronddraait en passagiers tegen een cirkelvormige bank drukt. Er zijn geen veiligheidsbeugels.

Toen de molen abrupt remde, werden de inzittenden door de attractie geslingerd. Vijf kinderen en één volwassene liepen bij het ongeluk verwondingen op. De attractie werd door het beveiligingssysteem stopgezet omdat de deur tijdens het ritje plotseling openging.

De eigenaar kon tijdens een ondervraging door de politie niet verklaren waarom dat gebeurde. Alle benodigde vergunningen en certificaten waren in orde, melden lokale media. Tijdens het onderzoek naar de toedracht van het incident blijft de Disco Laser gesloten.

Onderdeel
Het is niet de eerste keer dat dit type attractie voor problemen zorgt. Zo raakten eerder dit jaar 28 mensen gewond toen een onderdeel van een soortgelijke molen tijdens een ritje afbrak.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be