Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

Frans pretpark geeft toe: attractie-aanbod deugde niet, entreeprijs was te hoog

25-08-2019, 14.58 uur

De directie van een Frans pretpark steekt de hand in eigen boezem. Ruim een jaar geleden ging attractiepark Parc Spirou open, gelegen in Zuid-Frankrijk. In het eerste seizoen vielen de bezoekersaantallen zwaar tegen, geeft het management toe. In plaats van de 300.000 verwachte bezoekers kwamen er slechts 120.000 opdagen.

Dat heeft het park grotendeels aan zichzelf te wijten, erkent directeur Daniel Bulliard nu. "We moesten opengaan om de aandeelhouders ervan te overtuigen dat het project levensvatbaar was", vertelt hij in gesprek met dagblad Le Parisien. "Maar nu is duidelijk dat het attractie-aanbod ontoereikend was en de tarieven ongepast waren."

Vorig jaar bedroeg de entreeprijs 32 euro. Dit jaar betalen bezoekers nog maar 29,50 euro om binnen te komen. Bovendien openden er meerdere nieuwe attracties, waaronder een achtbaan, een waterbaan en een vrijevaltoren. Het gaat om een extra investering van 10 miljoen euro.

Internationaal
"Ondanks de hittegolf verwacht ik dat we dit seizoen rond de 280.000 bezoekers zullen uitkomen", aldus directeur Bulliard. Hij wil de komende jaren doorgroeien naar een internationale bestemming met 500.000 bezoekers per jaar. Nieuwe attracties moeten daarvoor zorgen.

Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be