Walibi Holland

Walibi-bezoeker verbaasd: 'Stoel van Untamed kwam los'

21-08-2019, 23:24 uur | Reacties

Een bezoeker van Walibi Holland was met stomheid geslagen na een ritje in de nieuwe achtbaan Untamed. Volgens een buitenlandse pretparkfan kwam plotseling een deel van de stoel van de hybrid coaster los. Dat is te zien in berichten die op Instagram Stories verschenen.

"Ik heb net Untamed bereden en mijn zitting raakte los", meldde ene August. Op een foto is te zien hoe hij het groene onderdeel lachend in zijn rechterhand houdt. Ingewijden melden aan Looopings dat het probleem zich al vaker heeft voorgedaan sinds de opening van de attractie op 1 juli.


ZIE OOK: Langdurige storing bij nieuwe Walibi-achtbaan Untamed

Toch maakt Walibi zich geen zorgen over de situatie, vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Het gaat om een klein deel van de zitting. Deze stoelkussens zijn gemaakt van zeer zacht materiaal." Verder beweert de voorlichter dat ze nooit los kunnen komen tijdens de rit, maar alleen in het station. Ooggetuigen melden echter dat het al een paar keer mis ging tíjdens een ritje.

Technici
Als zo'n onderdeel loslaat, gaan technici van Walibi aan de slag. "De kussens worden dan op een andere manier vastgemaakt dan toen de treinen geleverd zijn", weet de woordvoerder.

Untamed opende ruim zeven weken geleden. Sindsdien traden er problemen op met de remmen, de draagbalken en de snelheid van de achtbaan.

ZIE OOK: Walibi-achtbaan Untamed tijdelijk gesloten vanwege problemen met constructie

Reacties