Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Bizar: ketting van houten achtbaan Europa-Park breekt tijdens ritje

20-08-2019, 13.39 uurBeeld: Stephan Ernesto Fröhle, Bas Moerkerken

Bezoekers van het Duitse attractiepark Europa-Park hebben vanmiddag angstige momenten beleefd in een achtbaan. Terwijl een trein omhoog werd getakeld, brak de ketting van de houten achtbaan Wodan Timburcoaster. Vervolgens werden de stalen kettingschakels over elkaar heen gedrapeerd op de liftheuvel.

Dat is te zien op foto's van omstanders. Er vielen geen gewonden, maar inzittenden zaten wel onder de olie. Hoe het bizarre incident kon gebeuren, is nog niet duidelijk. "We kunnen op dit moment melden dat we te maken hebben met een technisch probleem", laat een woordvoerder van Europa-Park aan Looopings weten.

Na afloop is de attractie ontruimd. Inmiddels is ook het gebied rond de attractie afgesloten voor publiek. Passerende bezoekers mogen van medewerkers geen foto's maken van de situatie. "De technische dienst is ter plaatse om te zorgen dat Wodan weer snel in gebruik kan worden genomen", zegt de voorlichter.

Great Coasters
Wodan Timbercoaster werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International, bekend van onder meer Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland. De baan, geopend in 2012, is veertig meter hoog en ruim een kilometer lang.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be