Ouwehands Dierenpark Rhenen

Vrouw (61) breekt rug door val in dierentuin en eist 100.000 euro

20-08-2019, 16:10 uur | Reacties

Een 61-jarige vrouw uit Arnhem eist zeker 100.000 euro schadevergoeding van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze brak in 2016 haar rug doordat ze over een muurtje viel en twee meter lager op de grond terechtkwam.

De vrouw liep met haar dochter en kleinkinderen over een voetpad toen ze haar evenwicht verloor en achterstevoren over het muurtje viel. Ze vreesde voor haar leven omdat ze in het tijgerverblijf beland dacht te zijn. Dat bleek niet het geval, maar de gevolgen waren groot.


ZIE OOK: Jongen gewond door val in vleermuisgrot Blijdorp

Naast een gebroken rug liep de vrouw een gescheurde milt en diverse gebroken ribben op. Ze lag elf dagen in het ziekenhuis en is nog altijd arbeidsongeschikt. Door aanhoudende rug- en nekklachten kan ze ook haar hobby's niet meer uitoefenen.

Schatting
Volgens de advocaat van de vrouw voldoet het muurtje, dat veertig centimeter hoog en tien centimeter breed is, niet aan de veiligheidseisen. De dierentuin ontkent aansprakelijk te zijn, maar bood de vrouw eerder wel een schadevergoeding van 5000 euro aan. De advocaat vindt minimaal 100.000 euro echter een betere schatting van de geleden schade.

Robin de Lange, algemeen directeur van Ouwehands Dierenpark, wil niet op de zaak reageren voordat de rechter zich uitspreekt. Wel zegt hij het ongeval heel vervelend te vinden voor de betrokkenen.

ZIE OOK: Brabants pretpark sluit glijbaan na verontrustend filmpje

Reacties