Nürburgring

Mislukte recordachtbaan wordt lichtmast

21-08-2019, 18:40 uur | Reacties

De beruchte achtbaan Ring Racer, ooit aangekondigd als de snelste rollercoaster ter wereld, heeft een nieuwe functie. Het gevaarte dient nu als lichtmast voor een naastgelegen hotel. Dat melden regionale media.

Met een lancering van 0 naar 160 kilometer per uur in twee seconden moest de Ring Racer het spectaculaire uithangbord worden van Nürburgring. Het Duitse racecircuit, dat ook een casino, nachtclub en museum huisvest, wilde het gewone volk laten ervaren hoe het is om in een Formule 1-auto te rijden.


ZIE OOK: Spectaculaire lanceerachtbaan gaat misschien weer open

Dat liep uit op een faliekante mislukking. Door talloze technische problemen is de achtbaan slechts een paar dagen in bedrijf geweest. Het management van Nürburgring heeft weinig hoop dat de Ring Racer ooit nog zal rijden, maar wil de achtbaan ook niet slopen.

Sfeervol
Tien jaar na de bouw heeft de constructie daarom een nieuwe bestemming gekregen. In de spiraal van Ring Racer, die 37,5 meter hoog is, zijn lampen gemonteerd om het aangrenzende Hotel Lindner te kunnen beschijnen. Volgens een woordvoerder van het circuit zorgt de verlichting ‘s avonds voor een sfeervol beeld.

ZIE OOK: Video: dit is de hoogste en snelste achtbaan van Europa

Reacties