Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Tot nu toe drukste dag van het jaar in de Efteling: bijna 37.000 bezoekers

17-08-2019, 11:54 uur | ReactiesFoto: @simontadventure

De Efteling heeft de tot nu toe drukste dag van het jaar beleefd. Het attractiepark verwelkomde vrijdag bijna 37.000 bezoekers, melden ingewijden aan Looopings. Dat zorgde voor een hoop drukte op paden en pleinen. Toch vielen de wachttijden bij de attracties in vergelijking met voorgaande jaren mee.

Bij de Bob moesten Efteling-bezoekers 's middags ongeveer een uurtje in de rij staan. Bij de rest van de attracties bedroeg de wachttijd op dat moment 45 minuten of minder. Omdat het reguliere parkeerterrein al snel vol was, werden weilanden in de buurt opengesteld. Pendelbussen brachten bezoekers naar de hoofdingang.


ZIE OOK: Efteling investeert volop in extra horecalocaties

De Efteling heeft deze zomer veel geïnvesteerd in extra horecalocaties. Daardoor bleef extreme chaos bij restaurants en eettentjes vrijdag uit. Het verhogen van de capaciteit is een speerpunt voor Efteling-parkdirecteur Coen Bertens, vertelde hij onlangs in gesprek met Looopings.

Nog drukker
De komende weken kan het nog drukker worden. Het hoogseizoen van de Efteling loopt tot 1 september. Het park maakt zelf geen dagelijkse bezoekersaantallen bekend.

ZIE OOK: Zo zorgt de Efteling ervoor dat de wachttijden omlaag gaan

Reacties