Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Tot nu toe drukste dag van het jaar in de Efteling: bijna 37.000 bezoekers

17-08-2019, 11.54 uurBeeld: @simontadventure

De Efteling heeft de tot nu toe drukste dag van het jaar beleefd. Het attractiepark verwelkomde vrijdag bijna 37.000 bezoekers, melden ingewijden aan Looopings. Dat zorgde voor een hoop drukte op paden en pleinen. Toch vielen de wachttijden bij de attracties in vergelijking met voorgaande jaren mee.

Bij de Bob moesten Efteling-bezoekers 's middags ongeveer een uurtje in de rij staan. Bij de rest van de attracties bedroeg de wachttijd op dat moment 45 minuten of minder. Omdat het reguliere parkeerterrein al snel vol was, werden weilanden in de buurt opengesteld. Pendelbussen brachten bezoekers naar de hoofdingang.

De Efteling heeft deze zomer veel geïnvesteerd in extra horecalocaties. Daardoor bleef extreme chaos bij restaurants en eettentjes vrijdag uit. Het verhogen van de capaciteit is een speerpunt voor Efteling-parkdirecteur Coen Bertens, vertelde hij onlangs in gesprek met Looopings.

Nog drukker
De komende weken kan het nog drukker worden. Het hoogseizoen van de Efteling loopt tot 1 september. Het park maakt zelf geen dagelijkse bezoekersaantallen bekend.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be