Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

App van Deens pretpark gehackt

18-08-2019, 23.18 uur | Reacties

De app van het Deense pretpark Tivoli Gardens is gehackt. Daarbij zijn de persoonlijke gegevens van honderden gebruikers buitgemaakt, melden Deense media. De aanval vond begin augustus plaats.

Hoeveel personen precies het slachtoffer zijn geworden, wil het attractiepark niet zeggen. Volgens een ict-manager gaat het in ieder geval om ruim duizend mensen. Hun namen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen en geboortedata liggen nu op straat, net als hun aankoopgeschiedenis.

Aan een deel van de gecompromitteerde accounts is ook een creditcardnummer gekoppeld. Volgens het park zijn die gegevens echter niet misbruikt. Onmiddellijk na het ontdekken van de cyberaanval heeft Tivoli de app volledig uitgeschakeld. Vervolgens zijn de autoriteiten ingelicht. Alle betrokken gebruikers hebben een e-mail gehad.

Aangescherpt
Het park heeft geen idee wie er achter de aanval zat en wat het motief was. Na het incident is de beveiliging van de app aangescherpt, laat het management weten. Bovendien wordt het bezoekersverkeer nu constant gemonitord.

Reacties