Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark verdient tienduizenden euro's aan Disney

17-08-2019, 15.23 uur

Een groot pretpark in Zweden heeft veel profijt van het succes van Disney. Het management van attractiepark Liseberg kocht in de jaren tachtig tien aandelen van The Walt Disney Company, voor een totale prijs van zo'n 26 euro. Nu - 35 jaar later - zijn de aandelen gigantisch in waarde gestegen.

Dankzij aandelensplitsingen in het verleden bezit het pretpark nu 480 aandelen. Die vertegenwoordigen inmiddels een waarde van ruim 58.000 euro. Het gaat om een stijging van meer dan 220.000 procent.

Eén Disney-aandeel kost op dit moment 135,20 dollar, ongeveer 122 euro. De directie van Liseberg heeft onlangs besloten om zich niet langer bezig te houden met externe activiteiten. Daarom worden de aandelen nu verkocht.

Waterpark
Het park is ondertussen bezig met de bouw van een nieuwe darkride en de ontwikkeling van een waterpark.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be