BillyBird Park Hemelrijk

Brabants pretpark sluit glijbaan na verontrustend filmpje

19-08-2019, 16:02 uur | Reacties

Een gigantische glijbaan in het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk is voorlopig buiten gebruik. Het attractiepark heeft besloten om het speeltoestel te sluiten na het opduiken van een verontrustende video. Daarin is te zien hoe een jongen zo snel naar beneden glijdt dat hij los komt van de baan.

"In eerste instantie moest ik erom lachen, maar na het meerdere keren gezien te hebben ben ik eigenlijk heel erg geschrokken", vertelt vader Brett van de Beurcht aan Looopings. "Dit lijkt me een heel gevaarlijke glijbaan. Het had een stuk slechter kunnen aflopen."


ZIE OOK: Brabants pretpark werkt aan grootste uitbreiding in tien jaar tijd

Van de Beurcht nam contact op met Hemelrijk, waarna het park onmiddellijk actie ondernam. "We hebben de glijbaan inmiddels gesloten en we hebben het filmpje naar de leverancier gestuurd", liet het management aan de bezorgde vader weten. "Wij zijn hier ook erg van geschrokken."

Niet toegankelijk
Een telefoniste bevestigt tegenover Looopings dat de glijbaan tot nader order niet toegankelijk is. "Ik ben er blij mee dat Hemelrijk dit goed oppakt", reageert Van de Beurcht.

De twintig meter lange mega-glijbaan hoort bij het pas geopende speelgebied Oervallei. Het toestel werd gemonteerd bovenop een elf meter hoge heuvel.ZIE OOK: Pretparkdirecteur geeft toe: 'Waterattractie is helemaal mislukt'

Reacties