Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Hemelrijk

Brabants pretpark sluit glijbaan na verontrustend filmpje

19-08-2019, 16.02 uur

Een gigantische glijbaan in het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk is voorlopig buiten gebruik. Het attractiepark heeft besloten om het speeltoestel te sluiten na het opduiken van een verontrustende video. Daarin is te zien hoe een jongen zo snel naar beneden glijdt dat hij los komt van de baan.

"In eerste instantie moest ik erom lachen, maar na het meerdere keren gezien te hebben ben ik eigenlijk heel erg geschrokken", vertelt vader Brett van de Beurcht aan Looopings. "Dit lijkt me een heel gevaarlijke glijbaan. Het had een stuk slechter kunnen aflopen."

Van de Beurcht nam contact op met Hemelrijk, waarna het park onmiddellijk actie ondernam. "We hebben de glijbaan inmiddels gesloten en we hebben het filmpje naar de leverancier gestuurd", liet het management aan de bezorgde vader weten. "Wij zijn hier ook erg van geschrokken."

Niet toegankelijk
Een telefoniste bevestigt tegenover Looopings dat de glijbaan tot nader order niet toegankelijk is. "Ik ben er blij mee dat Hemelrijk dit goed oppakt", reageert Van de Beurcht.

De twintig meter lange mega-glijbaan hoort bij het pas geopende speelgebied Oervallei. Het toestel werd gemonteerd bovenop een elf meter hoge heuvel.



Meer BillyBird Park Hemelrijk
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be