Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Voorlopig geen Muizenstad op Nederlandse kermis: bang voor dierenactivisten

13-08-2019, 20.03 uur

De toekomst van de nostalgische kermisattractie Muizenstad staat op losse schroeven. Na een klacht van een dierenactiviste hebben exploitant Wobbe Nieborg en zijn vrouw aangegeven dat ze niet langer met de muizenwereld rond willen reizen. Ze zijn bang voor acties van demonstranten.

"Ik moet het niet hebben dat die dierenactivisten bij ons in de tent stennis gaan schoppen terwijl er kinderen bij zijn", vertelt Nieborg aan het Brabants Dagblad. Hij is al bezig met het uitdunnen van de muizenpopulatie. Meer dan de helft van de 120 dieren heeft inmiddels een nieuw onderkomen gevonden. "Kinderen komen met kooitjes langs om ze op te halen."

Van eigenaresse Kokkie Kroon hoeft de attractie echter niet per se dicht. Zij gaat mogelijk op zoek naar een ander persoon om de Muizenstad uit te baten. "Als iemand anders het wil exploiteren, sta ik daarvoor open", laat ze aan Omroep Brabant weten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be