Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Wow: Europa-Park in het klein nagebouwd door fan

12-08-2019, 22.06 uur

Een toegewijde modelbouwer werkt aan een miniatuurversie van Europa-Park. Fransman Patrick Boegli is al tien jaar bezig om het grootste attractiepark van Duitsland in het klein na te bouwen. Hij maakte al gedetailleerde maquettes van delen van de Duitse en Zwitserse themagebieden, inclusief werkende attracties.

Dat is te zien in een reportage van het Franse dagblad L'Est Républicain. "Ik denk dat het voor 85 tot 90 procent overeenkomt met de werkelijkheid", vertelt maker Boegli aan de krant. Sommige bouwwerken zijn gemaakt van karton. Andere objecten komen uit een 3D-printer.

In de indrukwekkende maquettes zijn iconische attracties als de Monorail, de Panoramabahn, de Marionetten-Bootsfahrt en de Oldtimer-Fahrt verwerkt. Ook achtbaan Matterhorn-Blitz, fietsmonorail Volo da Vinci en de recent vernieuwde rondrit Jim Knopf - Reise durch Lummerland werden nagebouwd.

Spinning coaster
Inmiddels zijn de maquettes te groot om naast elkaar te zetten. Daarom werkt Boegli met losse modules. Zijn volgende bouwproject wordt spinning coaster Euro-Mir.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be