Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Wow: Europa-Park in het klein nagebouwd door fan

12-08-2019, 22.06 uur | Reacties

Een toegewijde modelbouwer werkt aan een miniatuurversie van Europa-Park. Fransman Patrick Boegli is al tien jaar bezig om het grootste attractiepark van Duitsland in het klein na te bouwen. Hij maakte al gedetailleerde maquettes van delen van de Duitse en Zwitserse themagebieden, inclusief werkende attracties.

Dat is te zien in een reportage van het Franse dagblad L'Est Républicain. "Ik denk dat het voor 85 tot 90 procent overeenkomt met de werkelijkheid", vertelt maker Boegli aan de krant. Sommige bouwwerken zijn gemaakt van karton. Andere objecten komen uit een 3D-printer.

In de indrukwekkende maquettes zijn iconische attracties als de Monorail, de Panoramabahn, de Marionetten-Bootsfahrt en de Oldtimer-Fahrt verwerkt. Ook achtbaan Matterhorn-Blitz, fietsmonorail Volo da Vinci en de recent vernieuwde rondrit Jim Knopf - Reise durch Lummerland werden nagebouwd.

Spinning coaster
Inmiddels zijn de maquettes te groot om naast elkaar te zetten. Daarom werkt Boegli met losse modules. Zijn volgende bouwproject wordt spinning coaster Euro-Mir.Meer Europa-Park
Reacties