Europa-Park

Wow: Europa-Park in het klein nagebouwd door fan

12-08-2019, 22:06 uur | Reacties

Een toegewijde modelbouwer werkt aan een miniatuurversie van Europa-Park. Fransman Patrick Boegli is al tien jaar bezig om het grootste attractiepark van Duitsland in het klein na te bouwen. Hij maakte al gedetailleerde maquettes van delen van de Duitse en Zwitserse themagebieden, inclusief werkende attracties.

Dat is te zien in een reportage van het Franse dagblad L'Est Républicain. "Ik denk dat het voor 85 tot 90 procent overeenkomt met de werkelijkheid", vertelt maker Boegli aan de krant. Sommige bouwwerken zijn gemaakt van karton. Andere objecten komen uit een 3D-printer.


ZIE OOK: Scandinavisch dorp in Europa-Park opnieuw opgebouwd na brand

In de indrukwekkende maquettes zijn iconische attracties als de Monorail, de Panoramabahn, de Marionetten-Bootsfahrt en de Oldtimer-Fahrt verwerkt. Ook achtbaan Matterhorn-Blitz, fietsmonorail Volo da Vinci en de recent vernieuwde rondrit Jim Knopf - Reise durch Lummerland werden nagebouwd.

Spinning coaster
Inmiddels zijn de maquettes te groot om naast elkaar te zetten. Daarom werkt Boegli met losse modules. Zijn volgende bouwproject wordt spinning coaster Euro-Mir.ZIE OOK: Monsterklus: Efteling-achtbaan Joris en de Draak nagebouwd in K'Nex

Reacties