Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Waterleiding geknapt door zware kermisattractie

12-08-2019, 16.07 uur

In de Noord-Hollandse stad Hoorn is zondag een waterleiding geknapt door toedoen van een kermisattractie. Een ondergrondse leiding bleek niet bestand tegen het enorme gewicht van de reuzenschommel Show Time, die momenteel in de binnenstad staat. Zo'n zestig huishoudens zaten daardoor een paar uur zonder water.

"Het water borrelde uit het trottoir", meldt een wijkagent op Twitter. Waterbedrijf PWN moest ter plaatse komen voor een reparatie. Het lek kon gedicht worden, waarna er noodbestrating is aangelegd. "Morgen volledig bestraten en een brede plaat onder stempel zodat attractie weer kan draaien", aldus de agent.

De kermis in Hoorn duurt nog tot en met maandag 19 augustus. Op dezelfde locatie ging de waterleiding negen jaar geleden ook al kapot, toen eveneens door een kermisattractie.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be