Disneyland Paris

Ontwerpen voor nieuwe Spider-Man-attractie in Disneyland liggen op straat

11-08-2019, 19:43 uur | ReactiesFoto: dlnewstoday.com

De nieuwe Spider-Man-attractie van Disneyland Paris kent weinig geheimen meer. In het Walt Disney Studios Park wordt op dit moment gebouwd aan een interactieve darkride rond de beroemde Marvel-superheld. In mei kwamen de bouwtekeningen al naar buiten. Vorige maand lekte een ontwerp van het instapstation uit. Nu komt de Amerikaanse fansite Disneyland News Today met acht nieuwe tekeningen.

Daarop zijn onder meer de wachtrij en de rit zelf te zien. Het gaat officieel om ontwerpen bedoeld voor het Amerikaanse Disney California Adventure Park, waar een kopie van de bewuste attractie komt te staan. De versie in Disneyland Paris zal daar weinig van verschillen.


ZIE OOK: Bouwtekeningen van nieuwe attractie Disneyland Paris opgedoken

Het complex is vormgegeven als een industrieel trainingscentrum, met veel verwijzingen naar beroemde Marvel-films. In de wachtrij en voorshow krijgen bezoekers uitleg over hun missie. Vervolgens stappen ze in één van de voertuigen, die Slingers worden genoemd. Tijdens de rit komen passagiers verschillende Spider-Bots tegen, net als een gecrasht ruimteschip.

Achtbaan
In Disneyland Paris komt de darkride te liggen in een nieuw Marvel-themagebied. De bestaande lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster wordt daarvoor omgebouwd tot een attractie die draait om superheld Iron Man. De bouwwerkzaamheden zijn al in volle gang. Het openingsjaar is nog niet bekend.ZIE OOK: Uitgelekt ontwerp toont interieur van nieuwe attractie in Disneyland

Reacties