Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Priester laat kermisattractie bouwen in middeleeuwse kathedraal

11-08-2019, 16.17 uur

In een middeleeuwse kerk in de Engelse stad Norwich is een zestien meter hoge kermisattractie neergezet. Wie deze zomer de kathedraal van Norwich binnenstapt, ziet een kleurrijke kermisglijbaan staan. Naar beneden glijden kost 2 pond, ongeveer 2,10 euro.

De glijbaan is een idee van priester Andy Bryant. "Het doel is om mensen de kans te geven om de kathedraal op een nieuwe manier te ontdekken, zodat er open gesprekken over het geloof kunnen ontstaan", laat hij weten.

Het opbouwen van de attractie - bestaand uit meer dan duizend onderdelen - duurde in totaal negentien uur. Er waren vier personen voor nodig. Een YouTube-video laat zien hoe dat in zijn werk ging. De zogenoemde 'helter skelter' blijft nog tot en met zondag 18 augustus staan.

Onprofessioneel
Niet iedereen is blij met de controversiële glijbaan. Verschillende Britse bisschoppen hebben al laten weten dat ze niet achter de keuze staan. Zij noemen het project "onprofessioneel" en "een vergissing". "Een plek doordrenkt van mysterie en verwondering puur gebruiken voor entertainment vergiftigt het medicijn dat het de menselijke ziel kan bieden", zegt één van hen.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be