Kermis

Priester laat kermisattractie bouwen in middeleeuwse kathedraal

11-08-2019, 16:17 uur | Reacties

In een middeleeuwse kerk in de Engelse stad Norwich is een zestien meter hoge kermisattractie neergezet. Wie deze zomer de kathedraal van Norwich binnenstapt, ziet een kleurrijke kermisglijbaan staan. Naar beneden glijden kost 2 pond, ongeveer 2,10 euro.

De glijbaan is een idee van priester Andy Bryant. "Het doel is om mensen de kans te geven om de kathedraal op een nieuwe manier te ontdekken, zodat er open gesprekken over het geloof kunnen ontstaan", laat hij weten.


ZIE OOK: Hilarisch: pastoor vertelt over ritje in Efteling-achtbaan Vogel Rok

Het opbouwen van de attractie - bestaand uit meer dan duizend onderdelen - duurde in totaal negentien uur. Er waren vier personen voor nodig. Een YouTube-video laat zien hoe dat in zijn werk ging. De zogenoemde 'helter skelter' blijft nog tot en met zondag 18 augustus staan.

Onprofessioneel
Niet iedereen is blij met de controversiële glijbaan. Verschillende Britse bisschoppen hebben al laten weten dat ze niet achter de keuze staan. Zij noemen het project "onprofessioneel" en "een vergissing". "Een plek doordrenkt van mysterie en verwondering puur gebruiken voor entertainment vergiftigt het medicijn dat het de menselijke ziel kan bieden", zegt één van hen.ZIE OOK: Tientallen christenen bidden voor Avonturenpark Hellendoorn

Reacties