Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling gaat blauwalg te lijf: Aquanura-vijver wordt leeggepompt

11-08-2019, 12:58 uur | ReactiesFoto: Marciano Voogt, FPMB/Erik Haverhals

De Efteling denkt een oplossing gevonden te hebben voor de problemen bij fonteinenspektakel Aquanura. De watershow kan al tien dagen niet opgevoerd worden vanwege problemen met de waterkwaliteit. Afgelopen week bleek dat er blauwalg is aangetroffen in de vijver. Vandaag is men begonnen met het leegpompen van de waterbak.

Daarvoor werd een tijdelijk buizenstelsel aangelegd. "Het water uit de binnenbak wordt weggepompt, waarna de bak en de fonteinen schoongemaakt kunnen worden", vertelt een woordvoerster aan Looopings.


ZIE OOK: Blauwalg aangetroffen in vijver van Efteling-watershow Aquanura

De buizen lopen richting het noodparkeerterrein van de Efteling, bij de Dodenauweg. Daar wordt het met blauwalg besmette water gedumpt in een sloot die uitkomt in het Dongens kanaal. "Het wegpompen van het water gebeurt in overleg met het Waterschap en met toestemming van de gemeente", zegt de voorlichtster.

Volgende week
De Efteling hoopt dat Aquanura volgende week weer te zien al zijn. "De verwachting is dat we over een kleine week de bak kunnen vullen met water."

Het annuleren van de fonteinenshow betekent een flinke strop voor de Efteling. Tegelijkertijd is ook de openluchtvoorstelling Raveleijn niet te zien vanwege een technisch probleem.ZIE OOK: Problemen bij Efteling-shows duren voort

Reacties