Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat blauwalg te lijf: Aquanura-vijver wordt leeggepompt

11-08-2019, 12.58 uurBeeld: Marciano Voogt, FPMB/Erik Haverhals

De Efteling denkt een oplossing gevonden te hebben voor de problemen bij fonteinenspektakel Aquanura. De watershow kan al tien dagen niet opgevoerd worden vanwege problemen met de waterkwaliteit. Afgelopen week bleek dat er blauwalg is aangetroffen in de vijver. Vandaag is men begonnen met het leegpompen van de waterbak.

Daarvoor werd een tijdelijk buizenstelsel aangelegd. "Het water uit de binnenbak wordt weggepompt, waarna de bak en de fonteinen schoongemaakt kunnen worden", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

De buizen lopen richting het noodparkeerterrein van de Efteling, bij de Dodenauweg. Daar wordt het met blauwalg besmette water gedumpt in een sloot die uitkomt in het Dongens kanaal. "Het wegpompen van het water gebeurt in overleg met het Waterschap en met toestemming van de gemeente", zegt de voorlichtster.

Volgende week
De Efteling hoopt dat Aquanura volgende week weer te zien al zijn. "De verwachting is dat we over een kleine week de bak kunnen vullen met water."

Het annuleren van de fonteinenshow betekent een flinke strop voor de Efteling. Tegelijkertijd is ook de openluchtvoorstelling Raveleijn niet te zien vanwege een technisch probleem.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be