Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Schiettent op Eindhovense kermis dicht na ingrijpen politie

09-08-2019, 19.39 uurBeeld: Simon de Bruijn

Een schietkraam op de kermis in Eindhoven is per direct gesloten. De politie heeft vrijdagmiddag vier nepwapens in beslag genomen bij het schietspel Special Forces. Volgens agenten leken de pistolen te veel op echte wapens.

"De kermisexploitant liet klanten met deze zeer echt gelijkende gasdrukwapens op borden met menselijke silhouetten schieten", staat in een politiebericht. "Toen we hiervan hoorden, besloten we om in te grijpen." De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.

Exploitant Gilbert de Poorter is kwaad over het politieoptreden. "Ik run deze attractie al vier jaar en heb overal in Nederland gestaan", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Nooit is er een probleem geweest, overal was ik welkom. Ik vind het niet netjes."

Vernietigd
Het Openbaar Ministerie gaat beslissen of de man vervolgd wordt en of de wapens vernietigd moeten worden. Hoe het nu verder moet met het schietspel, is niet duidelijk. Van de politie hoeft de kraam niet per se dicht. Alleen de pistolen mogen niet meer gebruikt worden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be