Erlebnisberg Sternrodt

Nederlandse jongen ernstig gewond bij Duitse rodelachtbaan

10-08-2019, 11.13 uur | Reacties

Bij een botsing tussen twee rodelkarretjes is een 6-jarig Nederlands jongetje ernstig gewond geraakt. Hij moest per traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht. Het ongeval vond donderdagavond plaats bij de rodelachtbaan Sternrodler in recreatiepark Erlebnisberg Sternrodt, vlakbij de populaire Duitse wintersportbestemming Winterberg.

Aan het einde van de zogeheten alpine coaster ging het mis. De jongen, die samen met een Nederlandse man in het wagentje zat, werd van achter aangereden door de slee van zijn moeder. De man raakte bij het ongeluk lichtgewond, de jongen is er slechter aan toe.


ZIE OOK: Weer ongeluk met rodelachtbaan: vrouw zwaargewond

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt momenteel onderzocht. De twee sleeën zijn door de politie in beslag genomen, melden regionale media. Naar verwachting blijft de attractie in ieder geval tot en met maandag gesloten.

Fabrikant
De achthonderd meter lange baan werd gebouwd door fabrikant Wiegand, bekend van bijvoorbeeld de Maximus' Blitz Bahn in Toverland en Dawson Duel in het Belgische pretpark Bellewaerde.

ZIE OOK: Ernstig ongeluk met rodelachtbaan: man maakt gordel los

Reacties