Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Belgische dierentuin in de wolken: twee reuzenpanda's geboren

09-08-2019, 11.32 uur

De grootste dierentuin van de Benelux is dolblij met de geboorte van twee reuzenpanda's. In het Belgische dierenpark Pairi Daiza heeft de vrouwelijke reuzenpanda Hao Hao het leven geschonken aan twee kleintjes.

De pandatweeling maakt het zeer goed, laat het park weten. "Net als mama Hao Hao, papa Xing Hui en broertje Tian Bao." Het is pas de tweede - en tegelijkertijd derde - keer dat er in de Benelux een pandajong geboren wordt. De vorige geboorte vond plaats in 2016. Pairi Daiza spreekt dan ook over "fenomenaal nieuws".

De pasgeboren panda's hebben nog geen officiële Chinese namen gekregen. Ze werden gisterenmiddag geboren in de pandagrot van Pairi Daia. De dieren - een jongen en een meisje - wegen respectievelijk 160 en 150 gram. Voorlopig zijn ze niet te zien voor het grote publiek.

Ouwehands Dierenpark
Dat reuzenpanda's een jong krijgen, komt maar weinig voor. Een vrouwtjespanda is slechts enkele dagen per jaar vruchtbaar. Ouwehands Dierenpark in Rhenen doet ook al jaren een poging om de vrouwtjespanda daar zwanger te laten worden. Tot nu toe is dat niet gelukt.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be