Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Blauwalg aangetroffen in vijver van Efteling-watershow Aquanura

09-08-2019, 12.53 uurBeeld: @cindy_ve

Dat watershow Aquanura in de Efteling al ruim een week niet te zien is, heeft te maken met blauwalg. Het fonteinenspektakel wordt sinds vorige week donderdag niet opgevoerd. Eerder liet de Efteling weten dat er problemen zijn "met de waterkwaliteit". Nu blijkt dat er blauwalg is aangetroffen in de vijver.

"Het is een probleem dat je in deze periode vaker ziet bij ondiep en stilstaand water", meldt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Blauwalg kan gevaarlijk zijn vanwege giftige stoffen. Die kunnen zorgen voor hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van de slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree en koorts.

"In principe komen gasten niet met het water van de show in aanraking", legt de voorlichter uit. "Aquanura is nu eenmaal geen waterattractie." Alleen bij windvlagen kan het voorkomen dat toeschouwers spetters in het gezicht krijgen. "Daarom zal de show uit voorzorg niet draaien tot het water gezuiverd is."

Raveleijn
Dat proces gaat naar verwachting nog een kleine week duren. Ondertussen is ook paardenshow Raveleijn niet te zien. Eén van de decorstukken, de mechanische draak Draconicon, kampt met een hardnekkig technisch probleem.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be