Puy du Fou España

Grote spektakelshow als voorproefje op nieuw themapark

31-08-2019, 16:41 uur | Reacties

Spanjaarden worden nu alvast warm gemaakt voor de komst van een gloednieuw themapark. In 2021 opent het historische pretpark Puy du Fou España, naar het voorbeeld van het populaire Franse themapark Puy du Fou. Die trekpleister is sinds de opening in 1989 uitgegroeid tot het op één na best bezochte pretparkresort van Frankrijk.

Puy du Fou España komt te liggen in de stad Toledo, op zo'n zeventig kilometer van Madrid. Deze zomer wordt op die locatie alvast het zeventig minuten durende avondspektakel El Sueño de Toledo opgevoerd. Daarin komt 1500 jaar aan Spaanse geschiedenis voorbij.


ZIE OOK: Plannen voor nieuw Spaans themapark gepresenteerd

De show bestaat uit 185 acteurs, achthonderd lampen, zestig fonteinen, 28 videoprojectors, vuurwerk en 1200 kostuums, verspreid over een decor van 3900 vierkante meter. Volgens de initiatiefnemers is El Sueño de Toledo de "grootste show van Spanje".

Première
Gisteravond vond de première plaats. Tot eind oktober staan er vijftien voorstellingen op het programma, met naar verwachting 60.000 bezoekers. Het uiteindelijke themapark zal vier shows, drie historische dorpen en een groot natuurgebied omvatten.

Puy du Fou wil later meer nieuwe vestigingen openen, onder meer in China. Sinds 2016 wordt er al een Puy du Fou-show opgevoerd in Engeland. Het Franse bedrijf verzorgt sinds 2013 ook de voorstelling Raveleijn in de Efteling.ZIE OOK: Frans themapark verkoopt gigantisch avondspektakel aan Engeland

Reacties