Nieuws

Video: kijkje in de keuken van Nederlandse dierentuinbaas

10-08-2019, 13.28 uur | Reacties

Een tv-programma heeft deze week het leven van dierentuineigenaar Dirk Lips en zijn familie in beeld gebracht. Als directeur van Libéma zwaait Lips onder andere de scepter over Safaripark Beekse Bergen, AquaZoo Leeuwarden, ZooParc Overloon en Dierenrijk in Mierlo. Ook is hij eigenaar van het Luchtvaartmuseum Aviodrome.

Lips' imperium ontstond in 1982, toen hij het noodlijdende Autotron overnam van zijn vader en het museum weer winstgevend maakte. Eind jaren tachtig kocht Lips het Safaripark, wat hij in het programma beschrijft als "een jongensdroom die uitkwam". Zijn bedrijf groeide vervolgens stevig door. Lips kwam zelfs in de Quote 500 terecht, een lijst met de vijfhonderd rijkste Nederlanders. "We zouden er heel graag nog een vijfde of zesde dierentuin bij willen", zegt de grote baas.


ZIE OOK: Brabantse dierentuin Dierenrijk verwelkomt neushoorns

Zijn kinderen wisten lange tijd niet precies wat Lips voor de kost deed. Ze zijn ook niet allemaal even geïnteresseerd in Libéma. Oudste zoon Dirk junior verkoopt exclusieve auto's, terwijl de jongere Max een eigen evenementenbureau heeft.

Neushoorns
Dochter Leen lijkt de natuurlijke opvolger van haar inmiddels 68-jarige vader. Ze is momenteel divisiedirecteur van de attractieparkentak. In het programma is te zien hoe ze zich bezighoudt met de bouw van een nieuw neushoornverblijf in Dierenrijk. Die uitbreiding, met een prijskaartje van ruim 1,5 miljoen euro, werd vorige maand geopend.

Pikant detail is dat Lips en zijn vrouw Karin hun huwelijksnacht doorbrachten in het Safaripark. De geliefden hadden een klein tentje opgezet vlakbij het leeuwenverblijf. Hun twee honden waren volgens Lips zo van slag door het gebrul dat ze bibberend bovenop het kersverse echtpaar doken.

Terugkijken
De volledige aflevering is gratis terug te kijken via NPO Start.

ZIE OOK: Nog nooit zo veel bezoekers in Safaripark Beekse Bergen

Reacties