Disneyland Paris

Disneyland Paris ligt in Helmond volgens Google Maps

08-08-2019, 15:46 uur | Reacties

Als we Google mogen geloven, is Disneyland Paris verplaatst. Wie in Google Maps zoekt naar 'Disneyland Paris', wordt tegenwoordig naar een adres in Helmond gestuurd. Op één of andere manier heeft de zoekgigant de naam van het populaire pretparkresort gekoppeld aan een reisbureau in de Brabantse stad.

Het gaat om reisbureau VakantieXperts Mierlo-Hout. Een medewerkster kan wel lachen om de vergissing, vertelt ze aan Looopings. "Wij hebben ter promotie de domeinnaam disneyland-paris.nl geregistreerd, omdat we Disney-reizen aanbieden. Kennelijk denkt Google daarom dat wíj Disneyland zijn."


ZIE OOK: Meer pretparken slachtoffer van grappenmakers Google Maps

Op de kaart is te zien hoe Disneyland Paris gesitueerd is in de buurt van een huisartsenpraktijk, een ijssalon en bakkerij 't Bakkertje. "Het is natuurlijk niet de bedoeling, maar stiekem vinden we het wel grappig. We hebben in ieder geval nog geen teleurgestelde mensen gehad die hier voor de deur stonden en op zoek waren naar Disneyland."

Grappenmakers
Het is niet voor het eerst dat Google de mist in gaat met pretparknamen. Afgelopen winter werden de namen van een groot aantal attracties in Europese pretparken gewijzigd door grappenmakers.

ZIE OOK: Kwajongens veranderen namen van Efteling-attracties in Google Maps

Reacties