Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris ligt in Helmond volgens Google Maps

08-08-2019, 15.46 uur

Als we Google mogen geloven, is Disneyland Paris verplaatst. Wie in Google Maps zoekt naar 'Disneyland Paris', wordt tegenwoordig naar een adres in Helmond gestuurd. Op één of andere manier heeft de zoekgigant de naam van het populaire pretparkresort gekoppeld aan een reisbureau in de Brabantse stad.

Het gaat om reisbureau VakantieXperts Mierlo-Hout. Een medewerkster kan wel lachen om de vergissing, vertelt ze aan Looopings. "Wij hebben ter promotie de domeinnaam disneyland-paris.nl geregistreerd, omdat we Disney-reizen aanbieden. Kennelijk denkt Google daarom dat wíj Disneyland zijn."

Op de kaart is te zien hoe Disneyland Paris gesitueerd is in de buurt van een huisartsenpraktijk, een ijssalon en bakkerij 't Bakkertje. "Het is natuurlijk niet de bedoeling, maar stiekem vinden we het wel grappig. We hebben in ieder geval nog geen teleurgestelde mensen gehad die hier voor de deur stonden en op zoek waren naar Disneyland."

Grappenmakers
Het is niet voor het eerst dat Google de mist in gaat met pretparknamen. Afgelopen winter werden de namen van een groot aantal attracties in Europese pretparken gewijzigd door grappenmakers.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be