Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Naturalis Biodiversity Center

Natuurmuseum Naturalis is weer open, maar nog zonder nieuwe attractie

04-09-2019, 21.18 uur

Na een ingrijpende verbouwing is natuurmuseum Naturalis in Leiden weer open voor publiek. Het bekende museum heeft de afgelopen jaren een enorme gedaantewisseling ondergaan. Een aangekondigde nieuwe attractie - een simulator met dino's - is nog niet af.

Het grootste gedeelte van Naturalis sloot in de zomer van 2016 voor werkzaamheden. Vervolgens bleef het oude entreegebouw nog twee jaar in gebruik als tentoonstellingsruimte. Het afgelopen jaar was het museum helemaal dicht. Zaterdag vond de feestelijke heropening plaats.

Naturalis is een stuk groter geworden. Dat was hard nodig, omdat het oude gebouw uit 1998 gemaakt was voor 150.000 bezoekers per jaar. In 2016 verwelkomde het museum 410.000 bezoekers. Nu heeft de trekpleister een oppervlakte van bijna zesduizend vierkante meter. Er zijn negen tentoonstellingszalen. "Een bezoek aan Naturalis verandert je blik op de natuur en laat je nadenken over je plek op aarde", staat in een persbericht.

Simulator
Begin 2017 kondigde Naturalis zelfs een heuse attractie aan: een simulator met dino's. De zogenoemde Rexperience is op dit moment nog niet operationeel, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. "Er wordt momenteel druk aan gebouwd", luidt de reactie. "We hopen dat de experience in de kerstvakantie gereed is."

Naturalis is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar voor 16 euro per persoon. Eén zaal op de begane grond is vrij toegankelijk. Er wordt voor het eerste jaar gerekend op 425.000 bezoekers.Meer Naturalis Biodiversity Center
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be