Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Problemen bij Efteling-shows duren voort

06-08-2019, 17.49 uur

De Efteling heeft nog geen idee wanneer de twee shows Aquanura en Raveleijn weer te zien zullen zijn. Fonteinenspektakel Aquanura is al sinds donderdag buiten gebruik. Sinds zondag wordt ook paardenshow Raveleijn niet opgevoerd. Een oplossing lijkt voorlopig niet in zicht.

Bij Raveleijn kampt de mechanische draak Draconicon - normaal gesproken de ster van de voorstelling - met een hardnekkig technisch probleem. "Op dit moment wordt onderzocht hoelang het duurt om het showelement weer aan de praat te krijgen", legt een woordvoerder uit. Tot die tijd is er alleen een meet-and-greet met de ruiters van Raveleijn.

Bij Aquanura blijkt de waterkwaliteit de boosdoener te zijn. Onduidelijk is of het water problemen zou kunnen opleveren voor toeschouwers of voor de installatie zelf. De Efteling-voorlichter wil daar niet over uitweiden.

Kalender
Inmiddels is Raveleijn toegevoegd aan de officiële onderhoudskalender van het attractiepark, met de tekst "einddatum onbekend". Aquanura ontbreekt daar nog.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be