Movie Park Germany

Video: dit is de vernieuwde waterbaan Area 51 in Movie Park Germany

06-08-2019, 15:57 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Movie Park Germany heeft de oude waterbaan Bermuda Triangle een gigantische opknapbeurt gegeven. Niet alleen het exterieur onderging een gedaantewisseling: in de darkridescènes zijn alle speciale effecten in ere hersteld. Ook kwamen er nieuwe decorstukken. Voortaan heet de 23 jaar oude attractie Area 51 - Top Secret.

Volgens het achtergrondverhaal, dat zich afspeelt in de vroege jaren vijftig, houdt de geheime Amerikaanse militaire basis Area 51 bij hoge uitzondering een open dag. Bezoekers kunnen op die manier zelf ervaren wat er klopt van de geruchten over buitenaardse wezens. Het mysterieuze verhaal wordt uitgelegd in een nieuwe voorshow met een acteur.


ZIE OOK: Movie Park Germany presenteert vernieuwde wildwaterbaan Excalibur

"Na het vernieuwen van onze wildwaterbaan Excalibur in 2018 merkten we dat bezoekers het heel erg waarderen als we oude attracties een opfrisbeurt geven", vertelt Movie Park-directeur Thorsten Backhaus aan Looopings. "Daarom zijn we blij dat we budget hebben gekregen om de oude Bermuda-attractie nieuw leven in te blazen. Movie Park is niet langer ouderwets, maar volop in beweging."

Nieuwe muziek
De buitenkant van de grotendeels overdekte attractie oogt nu niet meer als een vervallen vulkaan, maar als een berg in de woestijn. Daaromheen zijn een hoop militaire rekwisieten geplaatst. Het concept werd ontwikkeld door Movie Park zelf, in samenwerking met het Duitse bedrijf IMAmedia. Zusterbedrijf IMAscore produceerde ruim dertig minuten aan nieuwe muziek.

Projectleider Manuel Prossotowicz heeft slapeloze nachten gehad van de renovatie. "Het was erg zwaar", zegt hij in gesprek met Looopings. "We moesten een oud besturingssysteem in zeer korte tijd koppelen aan moderne techniek. Dat was eigenlijk onbegonnen werk. We zijn ontzettend opgelucht dat het toch gelukt is."

Optimaliseren
Vandaag werd de vernieuwde water-darkride van vierduizend vierkante meter voorgesteld aan fans en journalisten. De komende tijd hanteert Movie Park een zogeheten soft opening. Dat betekent dat de attractie op elk moment gesloten kan worden om de techniek te optimaliseren.

ZIE OOK: Grote opknapbeurt voor waterbaan Bermuda Triangle in Movie Park

Reacties