Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Video: dit is de vernieuwde waterbaan Area 51 in Movie Park Germany

06-08-2019, 15.57 uur

Movie Park Germany heeft de oude waterbaan Bermuda Triangle een gigantische opknapbeurt gegeven. Niet alleen het exterieur onderging een gedaantewisseling: in de darkridescènes zijn alle speciale effecten in ere hersteld. Ook kwamen er nieuwe decorstukken. Voortaan heet de 23 jaar oude attractie Area 51 - Top Secret.

Volgens het achtergrondverhaal, dat zich afspeelt in de vroege jaren vijftig, houdt de geheime Amerikaanse militaire basis Area 51 bij hoge uitzondering een open dag. Bezoekers kunnen op die manier zelf ervaren wat er klopt van de geruchten over buitenaardse wezens. Het mysterieuze verhaal wordt uitgelegd in een nieuwe voorshow met een acteur.

"Na het vernieuwen van onze wildwaterbaan Excalibur in 2018 merkten we dat bezoekers het heel erg waarderen als we oude attracties een opfrisbeurt geven", vertelt Movie Park-directeur Thorsten Backhaus aan Looopings. "Daarom zijn we blij dat we budget hebben gekregen om de oude Bermuda-attractie nieuw leven in te blazen. Movie Park is niet langer ouderwets, maar volop in beweging."

Nieuwe muziek
De buitenkant van de grotendeels overdekte attractie oogt nu niet meer als een vervallen vulkaan, maar als een berg in de woestijn. Daaromheen zijn een hoop militaire rekwisieten geplaatst. Het concept werd ontwikkeld door Movie Park zelf, in samenwerking met het Duitse bedrijf IMAmedia. Zusterbedrijf IMAscore produceerde ruim dertig minuten aan nieuwe muziek.

Projectleider Manuel Prossotowicz heeft slapeloze nachten gehad van de renovatie. "Het was erg zwaar", zegt hij in gesprek met Looopings. "We moesten een oud besturingssysteem in zeer korte tijd koppelen aan moderne techniek. Dat was eigenlijk onbegonnen werk. We zijn ontzettend opgelucht dat het toch gelukt is."

Optimaliseren
Vandaag werd de vernieuwde water-darkride van vierduizend vierkante meter voorgesteld aan fans en journalisten. De komende tijd hanteert Movie Park een zogeheten soft opening. Dat betekent dat de attractie op elk moment gesloten kan worden om de techniek te optimaliseren.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be