Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Belgisch pretpark Comics Station kan rekeningen niet meer betalen

06-08-2019, 19.25 uur

Het Belgische pretpark Comics Station Antwerp stevent af op een faillissement. Op dit moment heeft het overdekte attractiepark nog voor miljoenen euro's aan rekeningen openstaan bij vele tientallen bedrijven. Het management hoopt met een reorganisatie te voorkomen dat het park noodgedwongen dicht moet.

Dat blijkt uit een lijst met alle actuele schuldeisers, waar Looopings de hand op wist te leggen. Wie in het verleden een rekening heeft ingediend bij het pretpark, ontving enkele dagen geleden een brief waarin staat dat er voorlopig niet betaald kan worden.

De Belgische KBC Bank claimt nog ruim 5,1 miljoen euro van het pretpark, als "bevoorrecht schuldeiser". Daarna volgt een vier pagina's tellende lijst met bedrijven die tientallen tot honderdduizenden euro's tegoed zeggen te hebben van Comics Station.

Stripuitgevers
Opvallende namen zijn onder meer attractiebouwer Alterface (1462 euro), Coca-Cola (3125 euro), animatiestudio nWave Pictures (19.080 euro), betaalapp Tapperuse (44 euro) en productiehuis Marmalade (48.527 euro), dat een tijdje het management van het noodlijdende park op zich nam. Ook beroemde stripuitgevers als Standaard Uitgeverij (368.750 en 54.867 euro), Ballon Media (26.555 euro) en Lucky Comics (15.000 euro) staan op de lijst. In totaal gaat het om meer dan 2,5 miljoen euro.

Alle betalingen zijn minimaal tot eind oktober opgeschort. Achter de schermen wordt gewerkt aan een reorganisatieplan "met een voorstel tot terugbetaling na schuldherschikking". Dat plan moet op 13 september af zijn. Vervolgens zal er op 18 oktober over worden gestemd.

Impact
"Wij hopen dat u als schuldeiser uw steun wil geven aan de reorganisatie van Comics Station Antwerp zodat het plan een succes kan worden, waarbij de impact voor u en voor ons beperkt kan blijven", schrijft bestuurder Jeroen Jespers in de bijbehorende brief. Als het plan niet wordt goedgekeurd door de meerderheid van de schuldeisers, lijkt een faillissement onafwendbaar.

Rekeningen van na 23 juli 2019 zullen wel gewoon op tijd betaald worden, beweert Jespers. "Het is zeker ook in uw belang om uw relaties met Comics Station Antwerp voort te zetten onder de gebruikelijke woorden", laat hij aan de leveranciers weten.

Nieuwe eigenaar
Comics Station opende in 2017. Er staan attracties die in het teken staan van stripfiguren als De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske en Urbanus. Terwijl schuldeisers aan de poort rammelen, is het pretpark nog gewoon dagelijks geopend. Er wordt al een tijdje gezocht naar een nieuwe eigenaar. In juni hadden Plopsa en ZOO Antwerpen nog interesse.

Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be