Efteling

Efteling bevestigt onbedoeld plannen voor nieuwe achtbaan met circusthema

04-08-2019, 06.55 uur | Reacties

De Efteling heeft onopzettelijk bevestigd dat er plannen zijn voor de bouw van een nieuwe achtbaan met een circusthema. Looopings kon vorig jaar al melden dat het attractiepark een rollercoaster wil bouwen die in het teken staat van de circuswereld. In februari werd na berichtgeving op Looopings duidelijk dat de werktitel Circus Balancé luidt. Tot nu toe heeft de Efteling dat nooit willen toegeven.

Nu blijkt dat het park de termen 'Efteling Circuscoaster' en 'Grand Circus Balancé' eerder dit jaar heeft laten registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Het was eigenlijk de bedoeling om dat stil te houden voor de buitenwereld. De aanvragen werden gedaan door de Eindhovense firma Taylor Wessing, die alle merkaanvragen voor de Efteling uitvoert.


ZIE OOK: Dit wordt het thema van de nieuwe achtbaan in de Efteling

Dankzij eerder uitgelekte informatie weten we dat de nieuwe attractie een lanceerachtbaan voor families wordt, gebouwd op een stuk grond naast het Efteling Hotel. Dat is nog geen onderdeel van het park. Belangrijkste blikvanger wordt een tientallen meters hoge circustent. Naast de rollercoaster omvat het nieuwe gebied ook meerdere kleine attracties en horecavoorzieningen in hetzelfde thema.

Aankondigen
De Efteling stond afgelopen winter nog op het punt om het project officieel aan te kondigen. In februari lagen er uitgewerkte plannen klaar om Circus Balancé te presenteren aan het grote publiek. Een beslissing van de Raad van State gooide roet in het eten. De opening was toen al een keer uitgesteld van 2020 naar 2021.

Op dit moment is niet duidelijk wanneer de bouw van de attracties kan beginnen. Vorige maand werd bekend dat de bouwplannen wéér vertraging hebben opgelopen door problemen met het bestemmingsplan.

Fabula
De Efteling focust ondertussen op andere projecten in het park, zoals het sprookje De Zes Zwanen, de 4D-film Fabula en de familieachtbaan Max & Moritz als vervanger van de Bob.

ZIE OOK: Dit is de werktitel van de nieuwe Efteling-achtbaan

Reacties