Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bevestigt onbedoeld plannen voor nieuwe achtbaan met circusthema

04-08-2019, 06.55 uur

De Efteling heeft onopzettelijk bevestigd dat er plannen zijn voor de bouw van een nieuwe achtbaan met een circusthema. Looopings kon vorig jaar al melden dat het attractiepark een rollercoaster wil bouwen die in het teken staat van de circuswereld. In februari werd na berichtgeving op Looopings duidelijk dat de werktitel Circus Balancé luidt. Tot nu toe heeft de Efteling dat nooit willen toegeven.

Nu blijkt dat het park de termen 'Efteling Circuscoaster' en 'Grand Circus Balancé' eerder dit jaar heeft laten registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Het was eigenlijk de bedoeling om dat stil te houden voor de buitenwereld. De aanvragen werden gedaan door de Eindhovense firma Taylor Wessing, die merkaanvragen voor de Efteling uitvoert.

Dankzij eerder uitgelekte informatie weten we dat de nieuwe attractie een lanceerachtbaan voor families wordt, gebouwd op een stuk grond naast het Efteling Hotel. Dat is nog geen onderdeel van het park. Belangrijkste blikvanger wordt een tientallen meters hoge circustent. Naast de rollercoaster omvat het nieuwe gebied ook meerdere kleine attracties en horecavoorzieningen in hetzelfde thema.

Aankondigen
De Efteling stond afgelopen winter nog op het punt om het project officieel aan te kondigen. In februari lagen er uitgewerkte plannen klaar om Circus Balancé te presenteren aan het grote publiek. Een beslissing van de Raad van State gooide roet in het eten. De opening was toen al een keer uitgesteld van 2020 naar 2021.

Op dit moment is niet duidelijk wanneer de bouw van de attracties kan beginnen. Vorige maand werd bekend dat de bouwplannen wéér vertraging hebben opgelopen door problemen met het bestemmingsplan.

Fabula
De Efteling focust ondertussen op andere projecten in het park, zoals het sprookje De Zes Zwanen, de 4D-film Fabula en de familieachtbaan Max & Moritz als vervanger van de Bob.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be