Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ongelukje bij Bob in de Efteling: karretjes op elkaar gebotst

02-08-2019, 22.50 uurBeeld: @EftelingDaniel

De Bob in de Efteling is vandaag urenlang dicht geweest vanwege een incident. Rond 11.15 uur botsten twee karretjes bovenop elkaar. Passagiers hadden last van "pijntjes", meldt een woordvoerder. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse, naast verschillende EHBO'ers van het attractiepark zelf.

De bezoekers zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. "Alles goed, alleen veel spierpijn", schrijft één van de inzittenden op Facebook.

In het verleden kwam het vaker voor dat voertuigen van de bobsleebaan op elkaar botsten, omdat de remmen niet goed werken bij regen. Sinds de zomer van 2017 moet de attractie daarom gesloten worden bij slecht weer.

Oorzaak
Of regen dit keer ook de oorzaak was van de botsing, wordt nog onderzocht. "We evalueren de situatie om de precieze oorzaak te achterhalen, maar het is inderdaad begonnen met regenen", weet de voorlichter. Om 19.45 uur ging de Bob weer open.

De Bob is nog iets meer dan vier weken operationeel. Daarna wordt de klassieke bobbaan uit 1985 definitief gesloten en gesloopt. In het voorjaar van 2020 opent op dezelfde plek de dubbele familieachtbaan Max & Moritz.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be