Efteling

Ongelukje bij Bob in de Efteling: karretjes op elkaar gebotst

02-08-2019, 22:50 uur | ReactiesFoto: @EftelingDaniel

De Bob in de Efteling is vandaag urenlang dicht geweest vanwege een incident. Rond 11.15 uur botsten twee karretjes bovenop elkaar. Passagiers hadden last van "pijntjes", meldt een woordvoerder. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse, naast verschillende EHBO'ers van het attractiepark zelf.

De bezoekers zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. "Alles goed, alleen veel spierpijn", schrijft één van de inzittenden op Facebook.


ZIE OOK: Bobbaan Efteling voortaan gesloten als het regent

In het verleden kwam het vaker voor dat voertuigen van de bobsleebaan op elkaar botsten, omdat de remmen niet goed werken bij regen. Sinds de zomer van 2017 moet de attractie daarom gesloten worden bij slecht weer.

Oorzaak
Of regen dit keer ook de oorzaak was van de botsing, wordt nog onderzocht. "We evalueren de situatie om de precieze oorzaak te achterhalen, maar het is inderdaad begonnen met regenen", weet de voorlichter. Om 19.45 uur ging de Bob weer open.

De Bob is nog iets meer dan vier weken operationeel. Daarna wordt de klassieke bobbaan uit 1985 definitief gesloten en gesloopt. In het voorjaar van 2020 opent op dezelfde plek de dubbele familieachtbaan Max & Moritz.

ZIE OOK: Bouwtekeningen: dit wordt de vervanger van de Bob in de Efteling

Reacties