Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sybrandy's Speel- en Natuurpark

Reddingsactie op touw gezet voor Fries pretpark

04-08-2019, 17.03 uur

Een ondernemer gaat proberen om een Fries pretpark te redden van de ondergang. In het voorjaar werd bekend dat familiepark Sybrandy's Speelpark de poorten na 55 jaar definitief gaat sluiten. Er kan geen overnamekandidaat gevonden worden. Sjerp Jaarsma, pachter van het nabijgelegen recreatiepark De Hege Gerzen, denkt de oplossing gevonden te hebben.

Hij wil alle attracties van Sybrandy's Speelpark opkopen en verplaatsen naar zijn terrein in Oudemirdum, zo'n vier kilometer verderop. "Op die manier leeft Sybrandy's voort", vertelt hij aan Looopings. "De naam zou uiteindelijk Sybrandy’s Speel- en Natuurpark worden."

Daarvoor is wel een hoop geld nodig. Initiatiefnemer Jaarsma hoopt vijfhonderd partijen te vinden die bereid zijn om 500 euro te doneren. In ruil daarvoor ontvangen ze vijf abonnementen voor het leven, twintig vrijkaarten om uit te delen én een permanente vermelding op een groot bord in het park.

Veiling
Met het geld kunnen de attracties en speeltoestellen van Sybrandy's opgekocht worden. Die worden komend najaar geveild. Het liefst zou Jaarsma de attracties al eerder veiligstellen, maar waarschijnlijk is het benodigde bedrag niet op tijd binnen.

Voor de verhuizing van de attracties naar het recreatiepark moet het bestemmingsplan wel aangepast worden. Daarvoor wil Jaarsma in gesprek met natuurorganisaties en de gemeente De Friese Meren. "Maar het wordt kleinschalig en het thema van het park zou natuur worden, dus ik verwacht geen grote bezwaren."

Petitie
Een petitie om het idee kracht bij te zetten is in een paar dagen ruim vierduizend keer getekend. "De bereidwilligheid in de omgeving is zeer groot." Volgens Jaarsma staat pretparkeigenaar Simon Sybrandy ook open voor het idee. Zijn Sybrandy's Speelpark is op zondag 25 augustus voor de allerlaatste keer geopend.

Meer Sybrandy's Speel- en Natuurpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be