Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Swarovski Kristallwelten

Bijzondere attractie: draaimolen met vijftien miljoen Swarovski-kristallen

02-08-2019, 21.39 uur | Reacties

In Oostenrijk is een wel heel bijzondere draaimolen geopend. Themapark Swarovski Kristallwelten, gelegen in Tirol, opende onlangs een carrousel bezaaid met vijftien miljoen Swarovski-kristallen. Voor het ontwerp werd de Spaanse kunstenaar Jaime Hayon ingeschakeld.

"Het eigentijdse ontwerp geeft de traditionele carrousel een modern jasje, met behoud van de nostalgische uitstraling", laat het park weten. Hoeveel euro de bouw kostte, is niet bekendgemaakt.

"Ik deins er niet voor terug om dingen te combineren in de gekst mogelijke manieren", zegt ontwerper Hayon in een interview. "Ik wil gek zijn, ik wil mezelf geen grenzen opleggen." Hij liet zich naar eigen zeggen inspireren door folklore en sprookjes.

Doolhof
De miljoenen kristallen zijn bevestigd aan twaalf plafond- en zestien wandpanelen. Een ritje op de zes meter hoge 'Crystallized Carousel' zit inbegrepen bij de entreeprijs van het park, waar ook een doolhof en een speeltuin te vinden zijn. Swarovski Kristallwelten opende in 1995.Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be