Swarovski Kristallwelten

Bijzondere attractie: draaimolen met vijftien miljoen Swarovski-kristallen

02-08-2019, 21:39 uur | Reacties

In Oostenrijk is een wel heel bijzondere draaimolen geopend. Themapark Swarovski Kristallwelten, gelegen in Tirol, opende onlangs een carrousel bezaaid met vijftien miljoen Swarovski-kristallen. Voor het ontwerp werd de Spaanse kunstenaar Jaime Hayon ingeschakeld.

"Het eigentijdse ontwerp geeft de traditionele carrousel een modern jasje, met behoud van de nostalgische uitstraling", laat het park weten. Hoeveel euro de bouw kostte, is niet bekendgemaakt.


ZIE OOK: Oeps: man bestelt per ongeluk oude draaimolen voor 280.000 euro

"Ik deins er niet voor terug om dingen te combineren in de gekst mogelijke manieren", zegt ontwerper Hayon in een interview. "Ik wil gek zijn, ik wil mezelf geen grenzen opleggen." Hij liet zich naar eigen zeggen inspireren door folklore en sprookjes.

Doolhof
De miljoenen kristallen zijn bevestigd aan twaalf plafond- en zestien wandpanelen. Een ritje op de zes meter hoge 'Crystallized Carousel' zit inbegrepen bij de entreeprijs van het park, waar ook een doolhof en een speeltuin te vinden zijn. Swarovski Kristallwelten opende in 1995.ZIE OOK: Efteling verstopt gratis souvenirs in Symbolica

Reacties