Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling experimenteert: Boarding Pass bij Python niet langer verplicht

01-08-2019, 10.01 uurBeeld: @ramonheeren

Efteling-fans krijgen hun zin. Bijna twee jaar na de introductie van de Boarding Pass bij de Python wordt het reserveringssysteem op een belangrijk punt rigoureus aangepast. Tot nu toe moesten bezoekers een ritje in de beroemde achtbaan op drukke dagen verplicht vooraf reserveren. Daar komt vandaag verandering in.

Voortaan is het maken van een reservering niet meer noodzakelijk, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "We gaan een nieuwe vorm testen waarbij er naast de Boarding Pass en de single riders-rij ook altijd toegang is via de reguliere wachtrij", legt ze uit. Het gaat om een experiment. "We gaan bekijken hoe onze gast het ervaart."

De Efteling hanteert vanaf vandaag dus hetzelfde systeem als bijvoorbeeld Disneyland Paris. Bezoekers mogen op drukke dagen zelf kiezen of ze een gratis reservering plaatsen of meteen in de wachtrij gaan staan. Na het doen van een reservering - via de Efteling-app of kaartautomaten - kunnen gasten op een later tijdstip terugkomen. Ze hoeven dan niet meer lang te wachten.

Kwartier
Op rustige dagen, wanneer de wachttijd minder dan een half uur bedraagt, staat de Boarding Pass helemaal uit. In het verleden werd het systeem al geactiveerd bij een wachttijd van een kwartier.

De Efteling begon in oktober 2017 met het testen van de Boarding Pass bij de Python. Volgens het attractiepark was die proef succesvol. Daarom werd het concept in het voorjaar van 2018 definitief ingevoerd. Veel Efteling-fans klaagden vervolgens dat de spontaniteit van een bezoekje door de verplichte reservering verdween. Veel mensen bleken het systeem bovendien niet goed te begrijpen, waardoor regelmatig chaos ontstond bij de ingang van de Python.

Nadelen
Vorig jaar sprak parkdirecteur Coen Bertens zich nog uit tégen de Disney-variant die nu wordt ingevoerd. Hij noemde toen twee nadelen. Zo zou de normale wachtrij langer worden bij het combineren van de twee rijen. Bovendien zouden bezoekers in de reguliere rij het gevoel kunnen krijgen dat personen met een Boarding Pass voordringen. Ondanks die bezwaren is de Efteling toch overstag gegaan.

"We zien de Boarding Pass nog als een test", zegt een voorlichtster nu. "We ontdekken elke dag meer over het systeem." Tot nu toe zijn er geen andere Efteling-attracties met een Boarding Pass. Een kortstondige proef bij Symbolica was geen succes.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be