Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Speciaal Efteling-biertje in Efteling Hotel

01-08-2019, 17.04 uur

Liefhebbers van speciaalbiertjes kunnen nu hun hart ophalen in het Efteling Hotel. Daar wordt vanaf vandaag een nieuw Efteling-biertje geserveerd: Hotel de Bottle.

Het bier wordt gebrouwen bij bierbrouwerij Opener in Dongen, niet ver van het attractiepark. De Efteling omschrijft de drank als een "blond, zoetig, moutig en fris zomers biertje met een vleugje bitter in de afdronk". Het alcoholpercentage ligt op 6,5 procent en de ingrediënten zijn water, gerstemout, tarwemout, suiker, hop en gist. Het bier bevat geen kruiden of andere toevoegingen.

Hotel de Bottle is voor 4,25 euro verkrijgbaar in restaurant de Hoffelijke Heraut en bar de Gelagkamer, beide gelegen in het Efteling Hotel. Het is niet mogelijk om flesjes mee naar huis te nemen.

Wintermaanden
Opvallend is dat het drankje in de wintermaanden een tijdelijke metamorfose ondergaat. Het is dan een wat donkerder bier met een iets hoger alcoholpercentage.

Hotel de Bottle is zeker niet het eerste eigen biertje van de Efteling. Gasten van vakantiepark Bosrijk kunnen zich te goed doen aan Bosrijke Brouw en vakantiepark Loonsche Land verkoopt 't Verdiende Loon. In de jaren negentig konden bezoekers proosten met Laafse Lurk.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be