Efteling

Speciaal Efteling-biertje in Efteling Hotel

01-08-2019, 17.04 uur | Reacties

Liefhebbers van speciaalbiertjes kunnen nu hun hart ophalen in het Efteling Hotel. Daar wordt vanaf vandaag een nieuw Efteling-biertje geserveerd: Hotel de Bottle.

Het bier wordt gebrouwen bij bierbrouwerij Opener in Dongen, niet ver van het attractiepark. De Efteling omschrijft de drank als een "blond, zoetig, moutig en fris zomers biertje met een vleugje bitter in de afdronk". Het alcoholpercentage ligt op 6,5 procent en de ingrediënten zijn water, gerstemout, tarwemout, suiker, hop en gist. Het bier bevat geen kruiden of andere toevoegingen.


ZIE OOK: Efteling komt met eigen biertje

Hotel de Bottle is voor 4,25 euro verkrijgbaar in restaurant de Hoffelijke Heraut en bar de Gelagkamer, beide gelegen in het Efteling Hotel. Het is niet mogelijk om flesjes mee naar huis te nemen.

Wintermaanden
Opvallend is dat het drankje in de wintermaanden een tijdelijke metamorfose ondergaat. Het is dan een wat donkerder bier met een iets hoger alcoholpercentage.

Hotel de Bottle is zeker niet het eerste eigen biertje van de Efteling. Gasten van vakantiepark Bosrijk kunnen zich te goed doen aan Bosrijke Brouw en vakantiepark Loonsche Land verkoopt 't Verdiende Loon. In de jaren negentig konden bezoekers proosten met Laafse Lurk.

ZIE OOK: Schlagerfestijn Efteling wordt kindvriendelijker

Reacties