Luna Park Cap d'Agde

Bizar: Disney-attractie Peter Pan's Flight schaamteloos gekopieerd

31-07-2019, 09:06 uur | Reacties

Voor een ritje in Peter Pan's Flight hoeven we voortaan niet meer naar Disneyland Paris. Een pretpark in Zuid-Frankrijk blijkt de beroemde attractie schaamteloos gekopieerd te hebben. In Luna Park Cap d'Agde, een permanente zomerkermis, staat sinds kort een goedkope versie van de populaire Disney-darkride.

Een verbijsterende YouTube-video brengt de gelijkenissen in beeld. De scènes uit de originele Peter Pan's Flight werden één voor één nagemaakt met goedkope materialen. Ook hier zitten bezoekers in hangende scheepjes. Het exterieur is een replica van de Peter Pan's Flight in het Amerikaanse Disney-park Magic Kingdom.


ZIE OOK: Walibi Holland verdedigt gebruik Spider-Man: 'We noemen de naam niet'

"Dit is een beetje de AliExpress-versie van die in Disney", luidt één van de reacties op het filmpje. "Maar best goed nagemaakt voor een kermisattractie."

Commentaar
De attractie werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf Fantasy Rides Industry. Disney is op de hoogte van het bestaan van de kloon, laat een woordvoerder aan Looopings weten. "Onze juridische afdeling onderzoekt de situatie alvorens we beslissen of we actie zullen ondernemen", zegt hij.ZIE OOK: Twee tieners vliegen uit attractie in Frans pretpark

Reacties