Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Luna Park Cap d'Agde

Bizar: Disney-attractie Peter Pan's Flight schaamteloos gekopieerd

31-07-2019, 09.06 uur

Voor een ritje in Peter Pan's Flight hoeven we voortaan niet meer naar Disneyland Paris. Een pretpark in Zuid-Frankrijk blijkt de beroemde attractie schaamteloos gekopieerd te hebben. In Luna Park Cap d'Agde, een permanente zomerkermis, staat sinds kort een goedkope versie van de populaire Disney-darkride.

Een verbijsterende YouTube-video brengt de gelijkenissen in beeld. De scènes uit de originele Peter Pan's Flight werden één voor één nagemaakt met goedkope materialen. Ook hier zitten bezoekers in hangende scheepjes. Het exterieur is een replica van de Peter Pan's Flight in het Amerikaanse Disney-park Magic Kingdom.

"Dit is een beetje de AliExpress-versie van die in Disney", luidt één van de reacties op het filmpje. "Maar best goed nagemaakt voor een kermisattractie."

Commentaar
De attractie werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf Fantasy Rides Industry. Disney is op de hoogte van het bestaan van de kloon, laat een woordvoerder aan Looopings weten. "Onze juridische afdeling onderzoekt de situatie alvorens we beslissen of we actie zullen ondernemen", zegt hij.Meer Luna Park Cap d'Agde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be