Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onderzoekt technisch probleem bij vernieuwde oldtimerbaan

30-07-2019, 12.15 uur

De vernieuwde Oude Tufferbaan in de Efteling blijft voor problemen zorgen. Afgelopen voorjaar onderging de oldtimerbaan een opknapbeurt van bijna 2 miljoen euro. Sindsdien was de attractie regelmatig dicht vanwege technische mankementen. Op dit moment staan de oldtimers opnieuw stil.

De Oude Tufferbaan is al sinds vrijdagochtend gesloten. Volgens een voorlichter is op dit moment nog niet duidelijk wat de oorzaak van de storing is. "Er wordt hard gewerkt om de attractie zo snel mogelijk weer te openen voor onze gasten", zegt hij. De woordvoerder kan verder geen details geven.

Bij de verbouwing van De Oude Tufferbaan werden onder meer het besturingssysteem en alle karretjes vervangen. Het Kaatsheuvelse attractiepark ging daarvoor in zee met de Duitse firma Metallbau Emmeln. De originele attractie uit 1984 kwam uit de fabriek van het Duitse bedrijf Mack Rides.

Station
Begin deze maand was de oldtimerbaan ook al enkele dagen buiten gebruik. Toen werd het uitstapstation aangepast.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be