Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenpark Zie-Zoo

Hitte wordt tapir in Brabantse dierentuin fataal

28-07-2019, 21.01 uur

Een jong diertje in een Brabantse dierentuin heeft de hittegolf van afgelopen week niet overleefd. De tapir Yoep, die in februari ter wereld kwam in Dierenpark Zie-Zoo in Volkel, is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Dat meldt parkbeheerder Eeg Manders op Facebook.

"Alle medewerkers voelen zich verslagen door het plotselinge overlijden van ons tapirjong Yoep", staat in het bericht. Het park heeft naar eigen zeggen "dag en nacht" gewerkt om alle dieren door de "hitte-explosie" te slepen. Bij de tapir is dat niet gelukt.

"De weergoden waren ons te sterk af", aldus beheerder Manders. "Dat is de natuur: die geeft en neemt." In Volkel werd het donderdag én vrijdag ruim 40 graden.

Gestreept
Tapirs, te herkennen aan hun korte slurf, komen in het wild alleen nog voor in Zuidoost-Azië en Zuid- en Midden-Amerika. Op jonge leeftijd zijn ze gestreept, pas later kleuren ze donkerbruin.

Meer Dierenpark Zie-Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be