Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Officiële stem van Minnie Mouse overleden

28-07-2019, 04.13 uur

De officiële stem van Minnie Mouse is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Disney vannacht bekendgemaakt. Stemactrice Russi Taylor stierf afgelopen vrijdag in de Amerikaanse stad Glendale. Ze verzorgde sinds 1986 de stem van de wereldberoemde muis.

Haar herkenbare hoge stemgeluid kwam niet alleen voorbij in films, tv-series en games; ze was ook veelvuldig te horen in attracties en shows in de Disney-parken, waaronder Disneyland Paris. Het Franse Disney-resort laat mascotte Mickey Mouse meestal Frans praten. Zijn vriendinnetje wordt daarom vaak ingezet voor de Engelstalige dialogen, ingesproken door Taylor.

"Met het overlijden van Russi Taylor heeft Minnie Mouse haar stem verloren", reageert Disney-baas Bob Iger. "We zijn haar ontzettend dankbaar voor haar talent en haar ongelofelijke enthousiasme." Taylor was de weduwe van de in 2009 overleden Wayne Allwine, die van 1977 tot 2009 de stem van Mickey Mouse verzorgde.

Opvolgster
"De wereld heeft een echt icoon verloren", zegt Rick Dempsey, hoofd van de stemmenafdeling van Disney. "Ze zal ontzettend gemist worden, maar haar stem zal voortleven." Er is nog geen opvolgster bekend.

Naast Minnie Mouse sprak Taylor ook stemmen in voor producties als DuckTales, Kim Possible en The Simpsons. "Ik heb nooit beroemd willen worden", vertelde ze ooit. "De karakters die ik verzorg zijn beroemd. En dat vind ik prima."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be