Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Disneyland Paris

Officiële stem van Minnie Mouse overleden

28-07-2019, 04:13 uur | Reacties

De officiële stem van Minnie Mouse is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Disney vannacht bekendgemaakt. Stemactrice Russi Taylor stierf afgelopen vrijdag in de Amerikaanse stad Glendale. Ze verzorgde sinds 1986 de stem van de wereldberoemde muis.

Haar herkenbare hoge stemgeluid kwam niet alleen voorbij in films, tv-series en games; ze was ook veelvuldig te horen in attracties en shows in de Disney-parken, waaronder Disneyland Paris. Het Franse Disney-resort laat mascotte Mickey Mouse meestal Frans praten. Zijn vriendinnetje wordt daarom vaak ingezet voor de Engelstalige dialogen, ingesproken door Taylor.


ZIE OOK: Disneyland Paris verrast bezoekers met pratende Buzz Lightyear

"Met het overlijden van Russi Taylor heeft Minnie Mouse haar stem verloren", reageert Disney-baas Bob Iger. "We zijn haar ontzettend dankbaar voor haar talent en haar ongelofelijke enthousiasme." Taylor was de weduwe van de in 2009 overleden Wayne Allwine, die van 1977 tot 2009 de stem van Mickey Mouse verzorgde.

Opvolgster
"De wereld heeft een echt icoon verloren", zegt Rick Dempsey, hoofd van de stemmenafdeling van Disney. "Ze zal ontzettend gemist worden, maar haar stem zal voortleven." Er is nog geen opvolgster bekend.

Naast Minnie Mouse sprak Taylor ook stemmen in voor producties als DuckTales, Kim Possible en The Simpsons. "Ik heb nooit beroemd willen worden", vertelde ze ooit. "De karakters die ik verzorg zijn beroemd. En dat vind ik prima."

ZIE OOK: Dit zijn de omroepstemmen van Disneyland Paris

Reacties