Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Muizenstad op Tilburgse kermis gesloten na klacht van dierenactiviste: 'Veel pijn en verdriet'

28-07-2019, 09.00 uur

Het doek is gevallen voor de Muizenstad op de Tilburgse kermis. De eigenaren van de bekende attractie hebben laten weten dat de nostalgische trekpleister niet meer opengaat. Directe aanleiding zou een actie van een dierenactiviste zijn.

Dierenvriend Karen Soeters plaatste afgelopen woensdag een video op Twitter waarop te zien is dat de Muizenstad - een miniatuurstadje met levende muizen - ondanks het warme weer gewoon geopend was. Het was toen ruim 34 graden.

Geen pretje voor de muizen, denkt Soeters. "Waarom staan jullie dit toe?", vroeg ze via Twitter aan de gemeente Tilburg. "Tot 17.00 uur dicht maar daarna open en om 18.45 was het er 34 graden", klaagde ze. Het bericht werd tientallen keren gedeeld.

Overstuur
De exploitanten van de Muizenstad raakten vervolgens zo overstuur dat ze besloten om de tent definitief te sluiten. "Lieve mensen, in verband met een actie van Karin Soeters, zogenaamd dierenactiviste, zijn wij genoodzaakt om te stoppen met onze Muizenstad", staat op een boodschap bij de kassa. "Dit doet ons veel pijn en verdriet maar wij hebben geen andere keuze." De naam van de activiste is verkeerd gespeld.

Volgens een woordvoerster van de gemeente zijn de eigenaren te aanslagen om de pers te woord te staan. Op dit moment zouden de muizen zich al niet meer in de attractie bevinden. Wat er na de Tilburgse kermis met de Muizenstad gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Reptielen
Op de kermis in Tilburg staan nog wel twee andere attracties met levende dieren: ponyrijden en de reptielententoonstelling Jungle Life, gebouwd in een parkeergarage. Enkele jaren geleden werd daar ook al over geklaagd.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be