Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zwanen voor nieuw Efteling-sprookje gearriveerd

28-07-2019, 14.02 uurBeeld: Eftelingsestraat.nl, @Eftel_Nerd

In de Efteling zijn reusachtige onderdelen voor een nieuw sprookje gearriveerd. Komend najaar opent het sprookje van De Zes Zwanen in het Sprookjesbos. Achter de schermen staan de zwanen uit het verhaal al klaar, blijkt uit stiekem genomen foto's. Ze moeten nog wel afgewerkt worden.

De dieren zijn niet voor niets zo groot: bezoekers kunnen straks op de rug van de zwanen een vaartochtje maken langs het sprookjestafereel. Ze varen dan een kasteel binnen waar het meisje Elisa, het hoofdpersonage uit het sprookje van de gebroeders Grimm, hemden aan het breien is van bosastertjes. Zo kan ze een betovering verbreken.

Afgelopen week toonde de Efteling een nieuwe tekening van Elisa. Het sprookje werd ontworpen door Sander de Bruijn, bekend van zijn werk voor onder meer Raveleijn, Baron 1898 en Symbolica. Het gaat om een investering van bijna 2,5 miljoen euro.

September
De Zes Zwanen bevindt zich in het hart van het Sprookjesbos, aan de rand van het Herautenplein. De openingsdatum is nog niet bekendgemaakt. Efteling-directeur Fons Jurgens vertelde eerder dat de toevoeging in september af moet zijn.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be