Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Zomerfestival in Walibi Holland: extra entertainment bij zes attracties

25-07-2019, 19.58 uur

Walibi Holland voegt deze zomer iets extra's toe aan zes verschillende attracties. Op zes woensdagen in juli en augustus staat zomerfestival Lekkergaan op het programma. In plaats van optredens van bekende artiesten kiest Walibi dit jaar voor extra entertainment bij bestaande rides. Gisteren ging het evenement van start.

Wie in mega coaster Goliath stapt, kan een verduisterde skibril opzetten. In achtbaan Lost Gravity is het mogelijk om tijdens de rit een tekening te maken, met behulp van speciale handschoenen. Bostautobaan Tequila Taxi's werd omgebouwd tot een discotheek met knoerharde muziek, knipperende lampen en een rookmachine.

Waaghalzen die hangende achtbaan Condor aandurven, ontvangen een gratis suikerspin om tijdens de rit op te eten. Rondrit Le Tour des Jardins is omgedoopt tot Tour des Speeddates, waarbij twee 'matchmakers' passanten aan elkaar proberen te koppelen. Vervolgens krijgen ze een opdracht mee om tijdens het tochtje uit te voeren.

Kapot
Verder was het de bedoeling om een uitdaging toe te voegen aan vrijevaltoren Space Shot, door bezoekers een beker water mee te geven. De zestig meter hoge attractie is echter al een tijdje gesloten vanwege een technisch mankement. Als de toren volgende week nog kapot is, worden de bekers water gebruikt bij een andere ride.

In het vernieuwde themagebied Wilderness, bij de nieuwe achtbaan Untamed, wordt tijdens Lekkergaan straatentertainment ingezet. Op een grasveld tegenover waterbaan Crazy River is het Coca-Cola Foodcourt te vinden, met foodtrucks, een barretje en een raadselachtige recyclemachine.

Watergevecht
Bij tropische temperaturen zorgt Walibi voor een schuimfeest bij het hoofdpodium en een watergevecht op Haciënda Square, het plein in themadeel Exotic. In waterbakken die normaal niet toegankelijk zijn, mag dan bij hoge uitzondering gezwommen worden.

Bij de ingang van het pretpark worden festivalkranten uitgedeeld met het volledige programma. Tijdens Lekkergaan blijft Walibi tot 23.00 uur geopend. Bezoekers krijgen daardoor voor het eerst de kans om de spectaculaire hybrid coaster Untamed in het donker te doen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be