Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling annuleert Raveleijn wegens te hoge temperaturen

24-07-2019, 14.32 uurBeeld: @promenadefotos

De landelijke hittegolf heeft ook gevolgen voor de Efteling-show Raveleijn. Meerdere voorstellingen van de stuntshow worden vandaag en morgen geschrapt. De temperaturen zijn te hoog, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Het welzijn van mens en dier is voor ons het allerbelangrijkst", zegt ze.

Raveleijn is een show met paarden, vogels en een mechanische draak die vuur spuwt. Het wordt vanmiddag 38 graden in Kaatsheuvel. Morgenmiddag kan het zelfs 40 graden worden. Voor vrijdag wordt opnieuw 38 graden voorspeld. Het zou onverantwoord zijn om de show op te voeren bij die hitte, vindt de Efteling.

De show van 12.00 uur ging vandaag wel door. Om 14.00 en 15.30 uur zijn er in ieder geval geen voorstellingen. Of de shows van 17.00 en 19.00 uur doorgaan, wordt later besloten. "We bekijken dat steeds kort van tevoren." Dat geldt eveneens voor de optredens van morgen.

Uitzonderlijk
Ook andere entertainmentacts in de Efteling kunnen geannuleerd of gewijzigd worden vanwege het uitzonderlijk warme weer. "Het is mogelijk dat sommige acts op aangepaste tijden of locaties worden gespeeld, of helemaal niet doorgaan", luidt de uitleg.

Om bezoekers extra verfrissing te bieden, stuurt de Efteling deze week - net als op andere warme dagen - een speciaal team van medewerkers met waterpistolen op pad.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be