Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling annuleert Raveleijn wegens te hoge temperaturen

24-07-2019, 14:32 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

De landelijke hittegolf heeft ook gevolgen voor de Efteling-show Raveleijn. Meerdere voorstellingen van de stuntshow worden vandaag en morgen geschrapt. De temperaturen zijn te hoog, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Het welzijn van mens en dier is voor ons het allerbelangrijkst", zegt ze.

Raveleijn is een show met paarden, vogels en een mechanische draak die vuur spuwt. Het wordt vanmiddag 38 graden in Kaatsheuvel. Morgenmiddag kan het zelfs 40 graden worden. Voor vrijdag wordt opnieuw 38 graden voorspeld. Het zou onverantwoord zijn om de show op te voeren bij die hitte, vindt de Efteling.


ZIE OOK: Efteling-medewerkers houden watergevecht met bezoekers

De show van 12.00 uur ging vandaag wel door. Om 14.00 en 15.30 uur zijn er in ieder geval geen voorstellingen. Of de shows van 17.00 en 19.00 uur doorgaan, wordt later besloten. "We bekijken dat steeds kort van tevoren." Dat geldt eveneens voor de optredens van morgen.

Uitzonderlijk
Ook andere entertainmentacts in de Efteling kunnen geannuleerd of gewijzigd worden vanwege het uitzonderlijk warme weer. "Het is mogelijk dat sommige acts op aangepaste tijden of locaties worden gespeeld, of helemaal niet doorgaan", luidt de uitleg.

Om bezoekers extra verfrissing te bieden, stuurt de Efteling deze week - net als op andere warme dagen - een speciaal team van medewerkers met waterpistolen op pad.

ZIE OOK: Toverland maakt wildwaterbaan extra nat vanwege hitte

Reacties