Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

'Plopsaland discrimineert vaders en moeders'

20-07-2019, 08.12 uur

Plopsaland mag vaders en moeders geen gratis toegang verlenen op Vaderdag of Moederdag. Dat vindt het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof is zich van geen kwaad bewust.

De Plopsa-parken bieden traditiegetrouw gratis tickets aan voor moeders op Moederdag en voor vaders op Vaderdag, steeds in combinatie met een betaald entreebewijs voor een kind. Volgens de Belgische anti-discriminatieclub wordt daarmee de genderwet overtreden.

"Er is bij de vaderdagactie sprake van directe discriminatie, aangezien vrouwen ongunstiger worden behandeld ten opzichte mannen, louter op grond van hun geslacht", staat in een verklaring van de organisatie. Dat zou precies andersom gelden bij de moederdagactie.

Raadsel
Plopsa-directeur Van den Kerkhof benadrukt dat de acties al vijftien jaar bestaan. "We zetten eerst de vrouwen in de bloemetjes met een gratis ticket en een maand later doen we hetzelfde voor de mannen. Het is mij een raadsel wie dan benadeeld wordt."

Als de acties blijven bestaan, wil de vereniging juridische stappen ondernemen.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be