Walibi Sud-Ouest

Ernstig ongeluk met glijbaan in Walibi-zwembad

18-07-2019, 10:37 uur | Reacties

Een 66-jarige vrouw is zwaargewond geraakt bij een ongeluk met een waterglijbaan in een Frans Walibi-pretpark. Dat gebeurde op 6 juli. Het slachtoffer ligt op dit moment nog steeds op de intensive care van het ziekenhuis. Deze week werd bekend dat de familie van het slachtoffer naar de politie stapt.

Het incident vond plaats bij een spiraalvormige glijbaan in Aqualand Agen, het waterpark van Walibi Sud-Ouest. Gezinsleden van de gewonde vrouw hebben aangifte gedaan. Ze vermoeden dat het park zich schuldig heeft gemaakt aan het schenden van veiligheidsvoorschriften.


ZIE OOK: Vrouw bewusteloos door pijnlijk ongeluk in glijbaan Walibi

"We willen weten wat er exact gebeurd is", vertelt de dochter van het slachtoffer aan regionale media. "De artsen zijn niet optimistisch over de toestand van mijn moeder. Ze heeft een wervelfractuur en ze werd onder een beademingsapparaat geplaatst."

Verwondingen
De glijbaan in kwestie is na het ongeval gewoon weer in gebruik genomen. Volgens de directie voldoet de waterattractie aan alle eisen. Een jaar geleden vond er een vergelijkbaar ongeluk plaats in hetzelfde waterpark. Toen liep een 26-jarige vrouw ernstige verwondingen op.

ZIE OOK: Gloednieuw waterpark Walibi dicht vanwege gesprongen leidingen

Reacties