Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZOO Planckendael

Dierentuin Planckendael 'apetrots' op nieuw verblijf voor mensapen

19-07-2019, 22.08 uur | Reacties

De Belgische dierentuin ZOO Planckendael heeft vandaag een nieuw verblijf voor bonobo's geopend. Voortaan hebben de dertien mensapen in het dierenpark vijf keer meer ruimte. "We zijn apetrots op ons gloednieuwe bonoboverblijf", zegt een woordvoerster.

De zeven vrouwtjes en zes mannetjes hebben vanaf nu zeven verschillende locaties om elkaar te ontmoeten. Het park spreekt over "een paradijs voor dieren, bezoekers en wetenschappers". "Je ziet ze spelen, vlooien, klimmen, ruziën en het weer bijleggen."

Termietenheuvels en boomstronken stimuleren het natuurlijke gedrag van de dieren. Er is ook een fictief onderzoekskamp waar bezoekers zich even wetenschapper wanen.

Regenwouden
Bonobo's stonden vroeger bekend als dwergchimpansees. In het wild leven ze uitsluitend in de Congolese regenwouden. Daar worden ze met uitsterven bedreigd door houtkap en stroperij.Meer ZOO Planckendael
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be