Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Planckendael

Dierentuin Planckendael 'apetrots' op nieuw verblijf voor mensapen

19-07-2019, 22.08 uur

De Belgische dierentuin Zoo Planckendael heeft vandaag een nieuw verblijf voor bonobo's geopend. Voortaan hebben de dertien mensapen in het dierenpark vijf keer meer ruimte. "We zijn apetrots op ons gloednieuwe bonoboverblijf", zegt een woordvoerster.

De zeven vrouwtjes en zes mannetjes hebben vanaf nu zeven verschillende locaties om elkaar te ontmoeten. Het park spreekt over "een paradijs voor dieren, bezoekers en wetenschappers". "Je ziet ze spelen, vlooien, klimmen, ruziën en het weer bijleggen."

Termietenheuvels en boomstronken stimuleren het natuurlijke gedrag van de dieren. Er is ook een fictief onderzoekskamp waar bezoekers zich even wetenschapper wanen.

Regenwouden
Bonobo's stonden vroeger bekend als dwergchimpansees. In het wild leven ze uitsluitend in de Congolese regenwouden. Daar worden ze met uitsterven bedreigd door houtkap en stroperij.Meer Zoo Planckendael
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be