Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Entertainmentmanager Efteling stopt na zestien jaar

16-07-2019, 14.25 uur | Reacties

De entertainmentmanager van de Efteling neemt na zestien jaar afscheid van het attractiepark. Jeroen Zwartjes, sinds 2003 verantwoordelijk voor de shows en acts in de Efteling, heeft ervoor gekozen om in het najaar op te stappen. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, bevestigt hij aan Looopings.

"We hebben zestien jaar lang van Jeroens theater- en entertainment-expertise mogen genieten", reageert een Efteling-woordvoerster. "Hij heeft niet alleen de Efteling-musicals landelijk op de kaart gezet; met zijn team zette hij ook geweldige stappen op het gebied van entertainment tijdens ons zomer- en winterprogramma."


ZIE OOK: Efteling snijdt in entertainment: aantal acteurs gehalveerd

Onder leiding van Zwartjes presenteerde de Efteling in de loop der jaren talloze entertainmentproducties, van grootschalige sprookjesshows in het Efteling Theater tot kleinschalig straatentertainment. Enkele ambitieuze ideeën, zoals het overkappen van het Openluchttheater in het Sprookjesbos en het bouwen van nieuwe theaters in de parkdelen Anderrijk en Ruigrijk, zijn niet doorgegaan. Wel opende in 2011 het grote openluchttheater Raveleijn.

Laag pitje
De laatste tijd lijkt entertainment binnen de Efteling op een laag pitje te staan. Bij verschillende acts werd het aantal acteurs afgelopen voorjaar gehalveerd. Het jaarlijkse zomerfestival in het park - het Negen Pleinen Festijn - moet het dit jaar doen met minder artiesten dan voorheen. Vergeleken met andere grote Europese pretparken biedt de Efteling opvallend weinig theatershows aan.

ZIE OOK: Video: Negen Pleinen Festijn 2019 barst los in de Efteling

Reacties