Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Entertainmentmanager Efteling stopt na zestien jaar

16-07-2019, 14.25 uur | Reacties

De entertainmentmanager van de Efteling neemt na zestien jaar afscheid van het attractiepark. Jeroen Zwartjes, sinds 2003 verantwoordelijk voor de shows en acts in de Efteling, heeft ervoor gekozen om in het najaar op te stappen. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, bevestigt hij aan Looopings.

"We hebben zestien jaar lang van Jeroens theater- en entertainment-expertise mogen genieten", reageert een Efteling-woordvoerster. "Hij heeft niet alleen de Efteling-musicals landelijk op de kaart gezet; met zijn team zette hij ook geweldige stappen op het gebied van entertainment tijdens ons zomer- en winterprogramma."

Onder leiding van Zwartjes presenteerde de Efteling in de loop der jaren talloze entertainmentproducties, van grootschalige sprookjesshows in het Efteling Theater tot kleinschalig straatentertainment. Enkele ambitieuze ideeƫn, zoals het overkappen van het Openluchttheater in het Sprookjesbos en het bouwen van nieuwe theaters in de parkdelen Anderrijk en Ruigrijk, zijn niet doorgegaan. Wel opende in 2011 het grote openluchttheater Raveleijn.

Laag pitje
De laatste tijd lijkt entertainment binnen de Efteling op een laag pitje te staan. Bij verschillende acts werd het aantal acteurs afgelopen voorjaar gehalveerd. Het jaarlijkse zomerfestival in het park - het Negen Pleinen Festijn - moet het dit jaar doen met minder artiesten dan voorheen. Vergeleken met andere grote Europese pretparken biedt de Efteling opvallend weinig theatershows aan.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be